Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Comunicațiilor: Poșta Română, compania de stat cu 27.000 de angajați, va fi restructurată. Ce se pregătește

Publicat

postaPoșta Română, o companie – mamut cu 27.000 de angajați, va fi restructurată. Anunțul a fost făcut vineri de ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, care a transmis că va evalua și posibilitatea listării la bursă. Ca să facă faţă concurenţei firmelor de curierat, Poşta Română are nevoie rapidă de finanţare.

”Poșta Română este o companie care are peste 27.000 de angajați și suntem deciși să lansăm un plan de restructurare și un plan de management pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a face din această companiei, una fanion a economiei românești. Când vorbesc de restructurare nu mă refer la concedieri: nu dau eu afară oameni de la Poștă. Evaluăm, de asemenea, posibilitatea unui IPO (listare la bursă, n.r.), deoarece procesul de privatizare început a eșuat, după cum bine știți. Poșta trebuie să intre într-un proces de transparentizare și de întărire a managementului”, a transmis Marius Bostan, la finalul unei întâlniri avute cu premierul Dacian Cioloș.

Cu banii obţinuţi din listarea pe Bursă, Poşta trebuie să modernizeze sistemele informatice şi pe cele de expediere a corespondenţei.

Privatizarea Poştei a eşuat anul trecut, după ce Poşta belgiană nu a venit cu nicio ofertă concretă de preluare.

„Sistemul de distribuire automată nu este în conformitate cu ultimile cuceriri ale ştiinţei şi tehnicii. Adică este rămas în urmă cu 30 de ani. Asta este situaţia. Ar fi trebuit o investiţie în cartare automată, în gestiunea automată a plicurilor ca să poţi să faci performanţă. Altfel nu ai cum să faci performanţă în domeniu. Lucrurile astea nu s-au întâmplat din păcate”, a mai spus ministrul.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax