Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Cristian Ghinea: „Alba Iulia ar putea avea aprobat de Comisia Europeană primul mare proiect de apă, în această toamnă”

Publicat

IMG_1499Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a dat o veste bună, în cadrul vizitei de luni la Alba Iulia, în ceea ce privește județul Alba. Spune că proiectul nou pentru dezvoltarea reţelei de canalizare în 23 de localităţi ar putea fi aprobat în toamnă de Comisia Europeană.

„Noul proiect pentru canalizare care acoperă 23 de localități din exercițiul 2014-2020, cel din Alba Iulia, va fi primul aprobat, la concurență mare cu cel din Valea Jiului. Noi o să le trimitem aproape în același timp la Bruxelles și o să vedem care va fi primul aprobat, dar s-ar putea ca în toamna aceasta să putem anunța că Alba Iulia va avea primul proiect mare de apă aprobat de Comisia Europeană”, a spus Cristian Ghinea.

Cristian Ghinea a demontat și „mitul” celui mai mare preț plătit la apă.

„Aceste prețuri sunt reglementate și sunt stabilite de la bun început atunci când se propun și se aprobă proiectele acestea. Aceste proiecte sunt defapt niște proiecte de modernizare a României, care presupun aducerea în modernitate a acestor localități, și atunci se crează un fel de convenție prin care, dacă nu ar fi acest mecanism, practic în zona rurală prețul va fi mult mai mare. Se creează pentru fiecare județ acest mecanism prin care se egalizează prețul pentru ca fiecare să plătească la fel. Odată intrați în aceste proiecte, marja de manevră a autorităților locale este foarte mică. (…) Vorbim despre niște proiecte care se cer să fie sustenabile și vor fi sustenabile dacă se respectă o anumită marjă de preț”, a explicat ministrul.

Directorul APA CTTA SA Alba, Viorel Lazăr, a transmis că până în 2020 creșterea prețului la apă va fi de 39 de bani.

„Creșterea prețului până în 2022 este de 39 de bani. De exemplu, la anul, creșterea prețului la apă va fi de 3 la sută”, a spus Lazăr.

În perioada 2016-2022 se va implementa un nou proiect regional de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Alba în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 114 milioane de euro.

Vezi şi Modernizarea reţelei de apă în Alba creşte tarifele cu 3,75%, în următorii doi ani. Apa CTTA va accesa un proiect de 114 milioane euro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax