Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Culturii, George Ivaşcu la festivitatea de acordare a Premiului Naţional de Poezie ,,Lucian Blaga”

Publicat

Marţi, 8 mai 2018, Casa Memorialã ,,Lucian Blaga” din Lancrăm a găzduit festivitatea acordării Premiului Naţional de Poezie ,,Lucian Blaga”, ceremonie organizatã ca un preambul al festivalului dedicat poetului și filozofului misterelor. În premieră  pentru festival, manifestarea a fost onorată şi de prezenţa George Ivaşcu, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Înainte de a participa la acest moment,George Ivaşcu, însoţit de primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a depus un buchet de flori la statuia lui Lucian Blaga şi s-a recules la mormântul acestuia. A asistat, apoi, la decernarea Premiului Naţional de Poezie ,,Lucian Blaga”, care anul acesta a revenit poetului Emil Brumaru.

Într-un cadru prietenos şi cald, oferit de sala de conferinţe a Casei Memoriale ,,Lucian Blaga” Lancrãm, în alocuţiunea sa, George Ivaşcu, vizibil emoţionat, a recitat un fragment din poezia ,,Stelelor”, rostitã şi la admiterea sa la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică. Pe aceeaşi linie, distinsul oaspete s-a arătat interesat şi de proiectele viitoare ale Centrului Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeş, lăsând organizatorilor promisiunea unei reveniri ,,la curţile dorului”*.

Pe parcursul acestei săptămâni, în cadrul Festivalului Internaţional ,,Lucian Blaga”, vor fi organizate o serie de manifestãri cultural-ştiinţifice (deschiderea oficialã a festivalului, activitãţi cu tinerii voluntari ai festivalului, conferinţe, lansãri de carte etc.), care vor culmina duminicã, 13 mai 2018, cu prezentarea pe scenã, în premierã naţionalã, a piesei de teatru ,,Tulburarea apelor”, scrisã de Lucian Blaga.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax