Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, părăseşte funcţia de la 1 august. Până atunci se ocupă de rectificare bugetară

Publicat

Ministrul Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, luni, că se va retrage din funcţii începând cu 1 august, iar până atunci se va ocupa de problemele curente ale ministerului şi de rectificarea bugetară. Anterior, Hunor l-a anunţat pe premierul Victor Ponta că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii la 1 august, fără să îi propună, la acest moment, un înlocuitor.

Potrivit lui Kelemen Hunor, UDMR va stabili până la 1 august şi numele succesorului său în funcţia de ministru al Culturii şi vicepremier.

„Am avut, luni, o întâlnire cu premierul Victor Ponta şi am stabilit ca plecarea mea din Guvern să aibă loc începând cu data de 1 august. Până atunci mă voi ocupa de problemele curente ale Ministerului Culturii şi de rectificarea bugetară care va avea loc. Până la 1 august, UDMR urmează să stabilească şi numele succesorului meu în funcţia de ministrul al Culturii şi vicepremier”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirii cu Ponta s-a stabilit şi echipa de negociere a UDMR în cadrul coaliţiei guvernamentale.

„Din echipa de negociere a UDMR fac parte eu, apoi e vicepreşedintele politic, Borbely Laszlo, şi liderii celor două grupuri parlamentare ale UDMR din Senat şi Camera Deputaţilor”, a adăugat Kelemen.

Kelemen Hunor, care la sfârşitul săptămânii trecute a anunţat că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii, a mers, luni dimineaţă, la sediul Guvernului, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Kelemen Hunor anunţa, vineri, că UDMR va rămâne la guvernare, dar el se va retrage din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii.

Decizia de a demisiona din Guvern a fost luată în Consiliul Permanent al UDMR, care a fost convocat în contextul în care Executivul s-a alăturat CE într-un proces privind o iniţiativă cetăţenească susţinută de UDMR.

Kelemen Hunor anunţa, totodată, că a ajuns la un compromis cu premierul Victor Ponta, astfel ca iniţiativa cetăţenească privind minorităţile să fie dezbătută în comisiile parlamentare, în toamnă, iar până la finalizarea dezbaterilor România să nu trimită noi documente la CJUE.

Liderul UDMR preciza că miercurea trecută a avut mai multe discuţii cu premierul Victor Ponta, ajungând încă de atunci la „o soluţie, la un compromis”.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax