Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Daniel Funeriu la Alba Iulia: „Vinovată de situaţia din România este slaba pregătire profesională a celor chemaţi să ne conducă”

Publicat

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, la Alba Iulia s-a desfăşurat seminarul “Pregătirea trainerilor de partid – Politici pentru educaţie, tehnici de predare”, la iniţiativa Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (OFPDL), în colaborare cu Fundaţia „Konrad Adenauer” şi Institutul pentru Politici Publice. Prezenţi la eveniment, ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, preşedintele OFPDL, Sulfina Barbu şi secretarul de stat Oana Badea au participat la o conferinţă de presă cu jurnaliştii locali.

În ciuda rezultatelor obţinute de elevi la examenele din acest an care reflectă dezastrul în care se află sistemul educaţional din România, Daniel Funeriu priveşte spre viitor cu optimism şi este convins că ministerul are pregătite stategiile necesare pentru a scoate învăţământul din colapsul în care se află. „Poate cea mai funcţională structură a Partidului Democrat Liberal, Organizaţia de Femei a PDL a preluat din mers agenda preşedintelui de modernizare a educaţiei din România şi împreună cu acestea ne-am întâlnit cu mii de membri şi am propus soluţii pentru ieşirea din criza de sistem… am venit cu o agendă clar definită, bine fundamentată care, iată, nu întâmplător începe să dea rezultate”.

Fără a preciza însă care sunt acele rezultate ale eforturilor depuse până în prezent, ministrul se arată încrezător în noua Lege a Educaţiei şi recunoaşte totuşi că problema cea mai mare cu care s-a confruntat România în ultimii 20 de ani a fost „slaba pregătire profesională a celor chemaţi să ne conducă”. „Suntem într-un efort de lungă durată, noi Partidul Democrat Liberal, de profesionalizare a resursei umane. Suntem foarte preocupaţi de acest aspect şi nu întâmplător, când am preluat Ministerul Educaţiei, am trecut o nouă lege a educaţiei, am pus foarte multă ordine în sistem şi am comunicat şi colegilor că, în acest an şcolar, Legea Educaţiei Naţionale va începe să îşi producă efectele şi va fi anul în care vom pune foarte multă ordine”, a declarat Daniel Funeriu.

Ministrul recunoaşte că şcoala românească trebuie să producă valori şi consideră că toate demersurile PDL trebuie să fie focalizate înspre obţinerea acestui deziderat: „Ne-am îndepărtat de ele prea multă vreme, iar aceste valori, cum este onestitatea, respectul pentru muncă, respectul reciproc, perseverenţa se transmit în egală măsură la orele de matematică, fizică şi literatură română”.

Prezentă la întâlnirea de sâmbătă, preşedinta OFPDL Alba, Rodica Andronescu, a precizat că seminarul are două componente importante: training de formare a militantelor PDL pentru pregătirea alegerilor din 2012 şi o componentă dedicată cadrelor didactice invitate să revalorizeze atuurile şcolii româneşti, dar şi să-şi îmbunătăţească tehnicile de predare.

„În acest context, sunt cinci sesiuni de formare. La Alba Iulia se desfăşoară a patra sesiune de formare, care vizează politicile în educaţie. Participă 17 formatoare naţionale şi reprezentante ale organizaţiilor de femei PDL din judeţele Mureş, Cluj, Sibiu, Hunedoara şi Gorj”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pdl-ista

    vineri, 16.09.2011 at 20:40

    n-am inteles nimic din acest articol: care e legatura dintre valorile scolii romanesti si pregatirea alegerilor din 2012??? cumva PDL ??? Rodica Andronescu nu mai este la PSD???

  2. inv.

    sâmbătă, 17.09.2011 at 18:16

    vai tov.inv.badea vi se vede combinezonul.cu astfel de decolteu va prezentati in fata elevilor,profesorilor…..ministrului?dati un exempu fumos .

  3. Dan Futeriu

    sâmbătă, 17.09.2011 at 21:01

    Se vede slaba pregatire a voastra,a pdl-ului din invatamant

  4. toby

    duminică, 18.09.2011 at 10:51

    …..da slaba pregatire si Nesimtirea ….care il include si pe el si toti cei care ne conduc…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax