Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în căutare de ajutor la București. Comunicatul Guvernului, după întâlnire

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, vineri dimineață, cu ministrul afacerilor externe din Ucraina, Dmitro Kuleba.

Discuțiile cu premierul Nicolae Ciucă au durat o oră și jumătate. Ministrul ucrarinean de externe a părăsit Palatul Victoria în jurul orei 09:30.

Principalul motiv pentru care Kuleba vine în România și a fost miercuri în Bulgaria este încercarea de a obține sprijin militar (arme, muniție, alte materiale).

România, Bulgaria și Ungaria sunt printre puținele țări din Europa care nu au contribuit (sau au făcut-o nesemnificativ) cu armament și muniție în sprijinul părții ucrainene.

Nu este însă clar ce a obținut din România. Comunicatul Guvernului României, emis după întâlnire, evită acest subiect.

Comunicatul Guvernului

”Premierul român a prezentat eforturile autorităților, alături de societatea civilă, voluntari și organizații umanitare internaționale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiați ucraineni intrați în țara noastră de la izbucnirea războiului.

A fost evidențiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea și coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european și internațional.

Cu aceeași ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări de continuare a sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiați, facilitarea exporturilor ucrainene.

La rândul său, ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a prezentat pe larg situația militară de pe teren din Ucraina și a mulțumit Guvernului României și cetățenilor români pentru tot sprijinul acordat și solidaritatea manifestată încă de la declanșarea agresiunii militare ruse.

Totodată, diplomatul ucrainean a transmis României invitația de a contribui substanțial la eforturile necesare pentru reconstrucție în Ucraina”, arată un comunicat al Guvernului.

Consultări și cu Bogdan Aurescu

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, are și el, tot vineri, consultări politice cu ministrul ucrainean, care a venit la București la invitația șefului diplomației române.

După consultări, cei doi miniștri vsusțin declarații comune de presă, începând cu ora 12:15, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, potrivit MAE.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax