Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul de externe, vag în legătură cu termenul de renunțare a vizelor pentru românii care doresc să călătorească în SUA: unul, doi ani

Publicat

mele

Teodor-Melescanu--propus-pentru-sefia-SIE Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că vizele pentru românii care doresc să călătorească în Statele Unite vor fi ridicate în maxim doi ani. Termenul anunțat de acesta este mai degrabă vag, în condițiile în care liderii europeni cer renunțarea la vizele penru români într-un mod mult mai insistent decât o fac oficialii de la București. 

„Cea de-a treia tema importantă la care lucrăm e ridicarea vizelor pentru români pentru Statele Unite. Am avut două întâlniri de lucru cu experții americani. Am avut o întâlnire în trei în aprilie la Bruxelles – Comisia Europeană, România și Statele Unite – și lucrăm în continuare la punerea în aplicare a unei Declarații comune care a fost adoptată de SUA șsi UE privind programul de implementare a ridicării vizelor pentru cele cinci țări, printre care și România, care nu beneficiază de acest regim. Este un orizont de timp de unul – doi ani”, a spus Meleșcanu vineri seara, la Digi 24.

SUA sunt obligate să renunțe la vizele pentru români, în caz contrar UE amenințând cu introducerea unor vize pentru cetățenii americani pe întreg teritoriul european, în baza tratatelor de funcționare a Uniunii, care reclamă reciprocitate în asemenea situații și egalitate pentru membri. Din acest punct de vedere, ministrul Meleșanu este mai îngăduitor decât liderii europeni, în ceea ce privește termenele avansate indirect de americani.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax