Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul de Interne: Brățările electronice, o soluție pentru a descuraja agresorii să se apropie de victime

Publicat

violenta femeie familie

4 din 6 femei, victime ale violenţei domestice, regretă că au sunat la 112 pentru a-şi reclama agresorii. Sunt acele situaţii în care partenerii au devenit şi mai porniţi, iar singura soluţie ar fi ca aceştia să fie monitorizaţi electronic. Ministerul de Interne vrea să cumpere mii de brăţări care să descurajeze agresorii să se apropie de victime.

Ministerul de Interne lucrează la un proiect de lege pentru implementarea brăţărilor electronice de monitorizare. Agresorul va fi obligat să poarte un dispozitiv, iar în cazul în care se apropie de victimă, acel dispozitiv va emite un semnal care îi va alerta pe poliţişti. În prezent, victima, dacă scapă din mâinile atacatorului, sună la 112, pentru a chema ajutoare. În multe cazuri însă, nici nu mai apucă.

Sistemele de supraveghere ar costa statul cinci milioane de lei. 30 de țări din lume folosesc deja sistemul electronic de monitorizare. Studiile au arătat că odată monitorizați, 95% dintre agresori se tem să mai calce strâmb.

Avem în atenție o astfel de formulă, suntem în consultări cu STS, pentru că cel mai viabil ar fi ca dispecerizarea să fie asigurată de platforma 112. De cinci ani înregistrăm creșteri pe acest tip de violențe”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

De anul acesta, poliţiştii au început să emită ordine de protecţie provizorii împotriva agresorilor. Actele se pot emite pe loc, chiar dacă victima, de teamă, se opune. Frecvenţa este de aproape un ordin de protecţie pe oră, la nivel naţional. 40% dintre ele sunt însă încălcate, potrivit datelor poliției.

În 2018, Poliţia a avut de soluţionat aproape 40.000 de infracţiuni din sfera violenţei domestice.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax