Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul de Interne: Masca rămâne obligatorie în spații închise și după 1 august. Anunț despre măsurile de relaxare

Publicat

Masca de protecţie rămâne obligatorie în spaţii închise şi după data de 1 august și nici nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode, dând că exemplu o creştere a numărului de participanţi la evenimente private.

Lucian Bode a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că structurile MAI verifică în continuare dacă se respectă portul măştii de protecţie, iar în caz contrar sunt date amenzi.

“În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august.

Sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a afirmat Bode.

Bode a mai transmis că, de la 1 august, nu vor mai fi neapărat noi măsuri de relaxare, ci vor există completări la cele aflate deja în vigoare.

“Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat.

Noi suntem în etapă în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm că de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură.

Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Nu există altă soluţie decât op campanie de vaccianre care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a declarat Lucian Bode.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax