Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul de Interne: Pregătirea fizică săptămânală a poliţiştilor este făcută, de multe ori, “doar pe hârtie”

Publicat

carmen dan Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan susţine că pregătirea fizică pe care poliţiştii trebuie să o efectueze săptămânal este făcută, de multe ori, „doar pe hârtie”, deşi acest lucru nu ar trebui trecut la „şi altele”.

„Am fost interesată să ştiu în ce măsură acoperim acea responsabilitate de pregătire fizică pe care o au poliţiştii. Am constatat că sunt situaţii în care acea pregătire pe care trebuie să o aibă săptămânal este făcută doar pe hârtie. De ceva timp am introdus în sistem module de pregătire tactică. (…) Îmi doresc că la nivelul fiecărui inspectorat teritorial de poliţie să existe persoane calificate, care să se ocupe în baza unei programări foarte riguroase de pregătirea poliţiştilor, în aşa fel încât să nu mai fim puşi în situaţia în care nici măcar să mai dăm naştere la genul acesta de comentarii vizavi de pregătirea fizică a poliţistului. Îmi doresc să avem în primul rând în planul ordinii publice poliţişti foarte bine pregătiţi”, a spus Carmen Dan, într-un interviu pentru Agerpres.

Demnitarul a precizat că este necesar că poliţiştii să fie foarte bine instruiţi şi în ceea ce priveşte conducerea autovehiculului.

„Este important să aducem în aceste module de pregătire fizică cât mai mulţi poliţişti, chiar dacă ei pleacă deja din şcoală cu această pregătire. Niciodată, din punctul meu de vedere, nu trebuie să renunţăm sau să ducem într-un capitol de la ‘şi altele’ acest aspect”, a adăugat ministrul.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax