Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu la Alba Iulia: Peste 300 de proiecte finanțate prin PNDL în județul Alba

Publicat


daniel suciu

Prezent la Alba Iulia, ministrul Dezvoltării Regionale și a Administraţiei Publice, Daniel Suciu a declarat că în județul Alba sunt finanțate prin PNDL peste 300 de proiecte de investiții, în diverse domenii.

Ministrul a mai declarat că Guvernul PSD alocă aproape un miliard de lei către județul Alba pentru investiții prin PNDL.

”În județul Alba, atunci când alții au fost la guvernare, atunci când un fost ministru al Dezvoltării Regionale se plimba cu caleașca prin acest municipiu, acest județ a primit 109 milioane de lei, prin toate programele de finanțare oferite de guvern, 109 milioane de lei. 

Astăzi când discutăm, noi cei de la PSD și guvernul avem investiții în derulare doar prin PNDL de aproape un miliard de lei.

Discutăm de 9 ori mai multe investiții în municipiul Alba Iulia, în orașele și comunele acestui județ. Avem investiții cu bani guvernamentali, avem Sala Unirii, în calupul de 4 universități care vor beneficia de cămine studențești cu bani de la guvern prin Compania Națională de Investiții este și Universitatea <1 Decembrie 1918>.

Modernizăm și străzi prin fonduri de la Guvernul României, urmează și achiziția celor 13 autobuze electrice tot prin Ministerul Dezvoltării Regionale și tot prin bani guvernamentali se modernizează și Colegiul Economic.

Avem 13.000 de șantiere, în toată țara, finanțate cu bani guvernamentali care depășesc 47 de miliarde de lei, 70 la sută din această sumă merge în mediul rural pentru că prea mulți ani, prea mulți miniștri inclusiv din Ardeal au uitat că există o Românie și în satul românesc.

E nevoie și de rețele de apă și canalizare și de școli și grădinițe și de cămine culturale și de drumuri și cei 47 de miliarde de care vă spuneam sunt alocați pentru toate UAT-urile.

În județul Alba, prin PNDL, investim în: 63 de sisteme de canalizare, stații de epurare și alimentări cu apă, construim 23 de case de cultură și cămine culturale, 210 drumuri comunale, 11 sisteme de iluminat public, 10 poduri, 25 de creșe și grădinițe și 37 de școli.

Și pentru că vă faceam această comparație între cât au investit guvernele anterioare în județul Alba și cât am investit noi în județul Alba, mai trebuie să spun că doar prin Ministerul Dezvoltării Regionale dezvoltăm investiții, pe lângă PNDL, pentru că noi mai avem și Programul Operațional Regional și Compania Națională de Investiții, Programul Național de Cadastru și ANL, avem investiții în derulare de 1, 6 miliarde de lei în acest județ, unul care nu este condus politic la nivel de consiliu județean de PSD”, a declarat la Alba Iulia ministrul Daniel Suciu.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Deratizare înainte de sărbători, pentru combaterea rozătoarelor, în Alba Iulia. Ce produse sunt folosite și în ce perioadă

Publicat

blocuri apartamente 2

În perioada 16-20 decembrie 2019 se vor desfășura lucrări de DERATIZARE (combaterea rozătoarelor) pe domeniul public al Municipiului Alba Iulia, au anunțat reprezentanții Primăriei. Produsele utilizate sunt RATEX și VARAT BLOCK. Antidotul necesar, în caz de ingerare accidentală, este vitamina K1, transmit autoritățile. Lucrările sunt efectuate de DD Chim SRL în baza contractului de dezinsecție […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CSM a respins delegarea procurorului Ilie Narița, la conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

ilie narita

Consiliul Superior al Magistraturii a respins, joi, 12 decembrie, propunerea de delegare, pentru încă un mandat, în funcţia de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a magistratului Ilie Narița. Reprezentanții instituției au declarat pentru Alba24 că mandatul lui Narița este valabil până la sfârșitul anului 2019. Ilie Nariţa conduce […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mihai Fifor si Răzvan Cuc, citați astăzi la DNA Timișoara ca martori în dosarul șpăgilor ”fanariote” de la PSD Arad

Publicat

 Mihai Fifor si Răzvan Cuc sunt citați astăzi la DNA Timișoara ca martori în dosarul șpăgilor de la PSD Arad, în care procurorii au descoperit că funcțiile erau împărțite pe bani, până la cel mai de jos nivel. Cei doi au fost chemați de procurori ca martori în dosarul șpăgilor de la PSD Arad, au […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Un altfel de colind”: Colinde tradiționale, interpretate de elevii Liceului cu Program Sportiv din Sebeș

Publicat

Săptămâna aceasta, elevi de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș au interpretat colinde tradiționale pe scenă în prezența primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor într-un decor de basm, într-o „vreme ca aceasta însetată de colinde pentru suflet”. Cei care au „spart gheața” au fost elevii de la clasa pregătitoare, clasa I, a II-a, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate