Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu la Alba Iulia: Peste 300 de proiecte finanțate prin PNDL în județul Alba

Publicat

daniel suciu

Prezent la Alba Iulia, ministrul Dezvoltării Regionale și a Administraţiei Publice, Daniel Suciu a declarat că în județul Alba sunt finanțate prin PNDL peste 300 de proiecte de investiții, în diverse domenii.

Ministrul a mai declarat că Guvernul PSD alocă aproape un miliard de lei către județul Alba pentru investiții prin PNDL.

”În județul Alba, atunci când alții au fost la guvernare, atunci când un fost ministru al Dezvoltării Regionale se plimba cu caleașca prin acest municipiu, acest județ a primit 109 milioane de lei, prin toate programele de finanțare oferite de guvern, 109 milioane de lei. 

Astăzi când discutăm, noi cei de la PSD și guvernul avem investiții în derulare doar prin PNDL de aproape un miliard de lei.

Discutăm de 9 ori mai multe investiții în municipiul Alba Iulia, în orașele și comunele acestui județ. Avem investiții cu bani guvernamentali, avem Sala Unirii, în calupul de 4 universități care vor beneficia de cămine studențești cu bani de la guvern prin Compania Națională de Investiții este și Universitatea <1 Decembrie 1918>.

Modernizăm și străzi prin fonduri de la Guvernul României, urmează și achiziția celor 13 autobuze electrice tot prin Ministerul Dezvoltării Regionale și tot prin bani guvernamentali se modernizează și Colegiul Economic.

Avem 13.000 de șantiere, în toată țara, finanțate cu bani guvernamentali care depășesc 47 de miliarde de lei, 70 la sută din această sumă merge în mediul rural pentru că prea mulți ani, prea mulți miniștri inclusiv din Ardeal au uitat că există o Românie și în satul românesc.

E nevoie și de rețele de apă și canalizare și de școli și grădinițe și de cămine culturale și de drumuri și cei 47 de miliarde de care vă spuneam sunt alocați pentru toate UAT-urile.

În județul Alba, prin PNDL, investim în: 63 de sisteme de canalizare, stații de epurare și alimentări cu apă, construim 23 de case de cultură și cămine culturale, 210 drumuri comunale, 11 sisteme de iluminat public, 10 poduri, 25 de creșe și grădinițe și 37 de școli.

Și pentru că vă faceam această comparație între cât au investit guvernele anterioare în județul Alba și cât am investit noi în județul Alba, mai trebuie să spun că doar prin Ministerul Dezvoltării Regionale dezvoltăm investiții, pe lângă PNDL, pentru că noi mai avem și Programul Operațional Regional și Compania Națională de Investiții, Programul Național de Cadastru și ANL, avem investiții în derulare de 1, 6 miliarde de lei în acest județ, unul care nu este condus politic la nivel de consiliu județean de PSD”, a declarat la Alba Iulia ministrul Daniel Suciu.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Purtătorul de cuvânt al CNAS a DEMISIONAT, după declarația ”Oamenii mor oricum”. Platforma de carduri este încă blocată

Publicat

daniel osmanovici

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a demisionat din funcţie, a declarat duminică, pentru AGERPRES, consilierul superior în CNAS Augustus Costache, informează românia24.ro. “Confirm, şi-a dat demisia de vineri, din funcţia de şef de serviciu”, a spus Costache. Daniel Osmanovici a declarat, miercuri, într-un interviu la un post […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Daci, romani și gladiatori, la prima ediție a evenimentului ”Ziua Cetății Singidava” de la Cugir

Publicat

daci si romani

Sâmbătă, 20 iulie 2019, Garda Apulum a participat la Cugir, la prima ediție a evenimentului ”Ziua Cetății Singidava”. Manifestarea organizată chiar pe platoul Cetății s-a bucurat de succes, cei prezenți bucurându-se de lecțiile vii de istorie oferite de voluntarii albaiulieni care dau viață Legiunii XIII Gemina, Lupilor Apoulonului și Ludusului Apulensis. Evenimentul a început cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA, săptămâna 22 – 28 iulie. Temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Unde vor fi ploi torențiale

Publicat

De

soare

Vremea va fi frumoasă, cu soare strălucitor și temperaturi care trec de 30 de grade Celsius. Vor mai fi și câteva ploi de vară, însă doar de scurtă durată. Weekend-ul va fi minunat, fără ploi și cu cer senin, vreme numai bună de mers la plajă. Și la munte se mai încălzește, însă sunt așteptate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Bătrân găsit decedat într-un apartament din Alba Iulia, în urma unei intervenții a pompierilor

Publicat

interventie ISU deblocare usa apartament

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină duminică, în jurul orei 17:20, pentru deblocarea accesului într-un apartament din municipiu. UPDATE 17.40: Dupa deblocarea apartamentului, bărbatul în vârstă de 73 de ani a fost găsit decedat. Potrivit primelor informații oferite de către ISU Alba, în apartamentul situat pe strada Vasile Goldiș s-ar afla un […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate