Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu la Alba Iulia: Peste 300 de proiecte finanțate prin PNDL în județul Alba

Publicat


daniel suciu

Prezent la Alba Iulia, ministrul Dezvoltării Regionale și a Administraţiei Publice, Daniel Suciu a declarat că în județul Alba sunt finanțate prin PNDL peste 300 de proiecte de investiții, în diverse domenii.

Ministrul a mai declarat că Guvernul PSD alocă aproape un miliard de lei către județul Alba pentru investiții prin PNDL.

”În județul Alba, atunci când alții au fost la guvernare, atunci când un fost ministru al Dezvoltării Regionale se plimba cu caleașca prin acest municipiu, acest județ a primit 109 milioane de lei, prin toate programele de finanțare oferite de guvern, 109 milioane de lei. 

Astăzi când discutăm, noi cei de la PSD și guvernul avem investiții în derulare doar prin PNDL de aproape un miliard de lei.

Discutăm de 9 ori mai multe investiții în municipiul Alba Iulia, în orașele și comunele acestui județ. Avem investiții cu bani guvernamentali, avem Sala Unirii, în calupul de 4 universități care vor beneficia de cămine studențești cu bani de la guvern prin Compania Națională de Investiții este și Universitatea <1 Decembrie 1918>.

Modernizăm și străzi prin fonduri de la Guvernul României, urmează și achiziția celor 13 autobuze electrice tot prin Ministerul Dezvoltării Regionale și tot prin bani guvernamentali se modernizează și Colegiul Economic.

Avem 13.000 de șantiere, în toată țara, finanțate cu bani guvernamentali care depășesc 47 de miliarde de lei, 70 la sută din această sumă merge în mediul rural pentru că prea mulți ani, prea mulți miniștri inclusiv din Ardeal au uitat că există o Românie și în satul românesc.

E nevoie și de rețele de apă și canalizare și de școli și grădinițe și de cămine culturale și de drumuri și cei 47 de miliarde de care vă spuneam sunt alocați pentru toate UAT-urile.

În județul Alba, prin PNDL, investim în: 63 de sisteme de canalizare, stații de epurare și alimentări cu apă, construim 23 de case de cultură și cămine culturale, 210 drumuri comunale, 11 sisteme de iluminat public, 10 poduri, 25 de creșe și grădinițe și 37 de școli.

Și pentru că vă faceam această comparație între cât au investit guvernele anterioare în județul Alba și cât am investit noi în județul Alba, mai trebuie să spun că doar prin Ministerul Dezvoltării Regionale dezvoltăm investiții, pe lângă PNDL, pentru că noi mai avem și Programul Operațional Regional și Compania Națională de Investiții, Programul Național de Cadastru și ANL, avem investiții în derulare de 1, 6 miliarde de lei în acest județ, unul care nu este condus politic la nivel de consiliu județean de PSD”, a declarat la Alba Iulia ministrul Daniel Suciu.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini extrem de rare cu DOI LUPI care se țin scai de o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din Harghita

Publicat

Doi lupi au fost filmați în timp ce urmăreau o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din județul Harghita. Imaginile au fost postate miercuri, pe rețeaua de socializare Facebook. Pe video se pot observa doi lupi care urmăresc o căruță, de care era legat un câine. „Ziua în amiaza mare! În localitatea Armășeni jud. […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Cursuri universitare pentru persoane vârstnice, la Cluj-Napoca. Cel mai bătrân student are 93 de ani

Publicat

La Cluj Napoca s-au deschis în acest an cursuri universitare pentru persoanele în vârstă. Universitatea Vârstei a treia este un proiect organizat de Primăria Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală, în parteneriat cu Asociaţia EduNation şi Fundaţia Universităţii Babeş-Bolyai. Beneficiarii sunt 80 de vârstnici de la două centre de zi pentru vârstnici. Prin […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba Iulia, salvat de pompieri. A adormit cu mâncarea pe foc și a fost la un pas de tragedie

Publicat

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un apartament situat în Alba Iulis, pe Strada Mircea cel Bătrân. (FOTO: Arhivă) Intervenția a fost solicitată ca urmare a unei degajări mari de fum dintr-un apartament. La fața locului, pompierii au găsit locuința inundată cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum poți afla dacă suferi de depresie. A fost lansat primul HUB de acest fel din România, la pachet cu o linie fierbinte

Publicat

A fost lansat primul hub antidepresie din țara noastră – este un proiect național prin care românii se pot testa gratuit să vadă dacă suferă de depresie. Există și un număr de telefon (0800 0800 20), unde oamenii pot suna în situații de criză emoțională.   În general, oamenii nu știu simptomele depresiei și ale anxietății. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate