Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Economiei: Casele de marcat puse în funcțiune sunt deductibile din impozit. Măsura se aplică pe perioada 2018-2021

Publicat

casa de marcat
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunţă că toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit. Antreprenorii pot să deducă inclusiv casele de marcat puse în funcție din 2018.Anul acesta se aplică legea prin care toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit.

„Este o lege pentru care am scris-o și pentru care ne-am luptat anul trecut, care acum este legea 153/2020.

Folosiți această facilitate atunci când completați declarațiile fiscale.

Casele de marcat puse în funcțiune se deduc din impozit. Legea se aplică retroactiv

Puteți să deduceți și casele de marcat puse în funcție din 2018, atunci când a fost un mare haos cu schimbările impuse de stat. Nu trebuie să sufere întreprinderile pentru greșelile statului”, anunță ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Potrivit acestuia, „dacă statul ne obligă să luăm case de marcat, măcar să fie costul lor deductibil din impozitele pe care ni le ia statul. Fără dosare pentru subvenții, criterii de eligibilitate, liste de așteptare și birocrație. Direct bani pe care i-am muncit și de care ne putem bucura”.

Conform lui Claudiu Năsui, costul casei de marcat se poate deduce din toate tipurile de impozit: pe profit, pe cifra de afaceri (microîntreprinderi), pe venit (PFA, II, IF) și chiar impozit specific (întreprinderi din sectorul Horeca).

„Și, da, ne-am gândit și la întreprinderile române care sunt pe pierderi, în cazul acesta costul casei de marcat se poate deduce pentru următorii 7 ani. Nu trebuie să așteptați vreun buget pentru acești bani, îi deduceți direct din impozit de plată”, adaugă acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax