Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Economiei: Măsura 3 din schema ajutoarelor de stat nu își atinge scopul. Ajunge să finanțeze cumpărări de apartamente

Publicat

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, vineri dimineață, că măsura 3 din schema de ajutoare de stat „nu își atinge scopul” pentru care a fost creată, multre cereri fiind pentru achiziționarea de imobile, și că a discutat cu premierul Florin Cîțu despre „soluții”, pe care le va anunța ulterior.

„Din cei 27.736 de aplicanți, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanțate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanțate. Dintre acestea, 1.807 finanțează imobile.

Practic mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă CoVid, și ajunge să finanțeze cumpărări de apartamente”, a scris Năsui pe Facebook.

Ministrul susține că a discutat „soluții” cu premierul Cîțu și le va anunța.

„Cu cifrele acestea însă ne dăm seama că măsura nu își atinge scopul. Am discutat cu premierul soluții. Vă voi ține la curent”, a spus Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei susține că a reușit să crească ritmul de procesare a cererilor din măsura 2 de șapte ori și că intenționează să refacă măsura 1, „de data asta cu cei care au fost omiși prima dată”.

Cele trei măsuri de sprijin au ca scop sprijinirea antreprenorilor afectați de pandemie și au fost lansate în 2020.

Faptul că societățile comerciale încearcă rapid să găsească o utilizare a banilor poate fi pusă însă și pe modul în care autoritățile au gestionat implementarea schemei de ajutoare de stat.

Guvernul Orban nu a reușit să le gestioneze în timpul convenit cu Comisia Europeană.

Timp de mai multe luni, pe parcursul cărora s-au înregistrat mai multe episoade de o birocrație dusă la extrem și maximă incoerență în comunicare, autoritățile s-au pierdut în modificări succesive, uneori chiar contradictorii, ale documentelor, spre disperarea beneficiarilor și a consultanților.

S-au modificat codurile CAEN eligibile, condițiile de eligibilitate, procedura de evaluare, formularele de documente care trebuiau depuse și multe altele.

Sursă: G4Media

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax