Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Economiei neagă că ar fi declarat la Roșia Montană că proiectul minier va demara până la finalul acestui an

Publicat

După ce a declarat recent, în cadrul unei vizite la Roșia Montană, că este convins că proiectul minier va demara până la sfârșitul acestui an, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu neagă acum, printr-un comunicat de presă, aceste afirmații. Daniel Chițoiu susține că declarațiile sale și mai precis termenul de sfârșit de an 2012 făceau de fapt referire la preluarea societății „Cupru Min” Abrud de către Consiliul Județean Alba.

Prezent în județul Alba în 1 iunie, Daniel Chițoiu a efectuat și o vizită la Roșia Montană, unde a dat asigurări, atât reprezentanților „Gabriel Resources”, cât și jurnaliștilor prezenți, că se intenționează ca, până la sfârșitul acestui an, după ce se va studia programul prezentat de investitori, proiectul minier să demareze. Ministrul a mai explicat că prezența sa la Roșia este o garanție a acestui fapt. „Sunt convins că acest proiect va demara până la sfârşitul anului. Decizia o vom lua împreună cu doamna ministru Rovana Plumb, care are autoritatea de a elibera avizul de mediu. Mineritul va continua în toată ţara, dar vrem ca resursele să fie exploatate eficient şi să nu le vindem pe bani puţini, să păgubim statul român şi populaţia. Prezenţa mea aici este o garanţie că mineritul se va dezvolta în această zonă. Ne-am propus ca, până la sfârşitul anului, să luăm o decizie politică, atât în privinţa începutului mineritului la Roşia Montană, cât şi la Cupru Min Abrud“, a declarat ministrul la Roșia Montană.

Într-un comunicat făcut public pe site-ul ministerului, Chițoiu neagă aceste declarații. Vedeți aici comunicatul ministrului Economiei.

Ministrul Victor Ponta a adus precizări cu privire la declarația lui Chițoiu la Alba Iulia. Ponta a explicat că a discutat cu ministrul și că acesta i-a zis că „a vrut să spună că proiectul Roșia Montană nu se face anul acesta, dar nu i-a ieșit nu-ul”. „Nu vă puteți supăra pe un politician pentru că a uitat un nu”, a spus Ponta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. toma

    miercuri, 06.06.2012 at 14:56

    Ti-a scapat porumbelul. Asteptam altceva de la voi. Demisia d-le ministru.

  2. ITA

    miercuri, 06.06.2012 at 17:36

    Peste o saptamana o sa nege si ca a fost in jud. Alba :-))))) Penibil de tot .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax