Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Economiei: producția viitoare de la Cupru Min depinde foarte mult de măsurile ce vor fi luate cu iazul de decantare

Publicat

Aflat în vizită în județul Alba, ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a spus, luni, cu referire la producția Cupru Min Abrud, că aceasta depinde de ce măsuri se vor lua pentru iazul de decantare de la Valea Șesii.

Acesta a precizat că iazul de decantare trebuie înălțat, pentru a putea permite exploatarea în continuare la Cupru Min și că ”acolo este o chestiune legată de autorizaţia de mediu”.

”Ştiu problemele pe care le au. A fost şi ministrul Fechet pentru a vedea ce se întâmplă cu iazul de decantare, pentru că depinde foarte mult producţia viitoare de măsurile care vor fi luate cu iazul de decantare (…).

Cei de la Cupru Min au cerut o excepţie, răspunsul de la Ministerul Mediului, sub semnătura ministrului, a fost că nu există posibilitatea unei excepţii şi vor trebui făcute anumite investiţii. E o problemă de mediu astăzi şi cred că răspunsul cel mai bun trebuie să vină de la Ministerul Mediului”, a precizat Oprea.

Investiția pentru creşterea capacităţii de depozitare a iazului de decantare Valea Şesii, astfel încât să fie asigurată depozitarea sterilului de flotaţie pentru respectarea normelor de mediu, a fost anunțată încă de anul trecut.

Acesta s-a referit și la o ”pierdere conjuncturală”.

”Astăzi sunt încă pe pierdere. Au avut o pierdere conjuncturală, din câte mi-a spus managementul de la Cupru Min”, a precizat ministrul.

Acesta a spus că au fost probleme legate de fluctuaţia pe care a avut-o preţul minereului, concentratului, la bursă, coroborată cu creşterea preţului la energie. A menționat însă că este o pierdere care poate fi recuperată într-un timp foarte scurt.

”M-am uitat și pe prețul la bursă (preţul concentratului la bursă). Există posibilitatea de a recupera pierderea într-un timp scurt”, a spus Oprea.

Cupru Min SA Abrud este unic producător din România cu obiect de activitate extracția de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere și valorificarea concentratului cupros și a metalelor prețioase.

Societatea se află în subordinea Ministerului Economiei și deține dreptul de exploatare pentru circa 60% din rezervele naturale de cupru ale României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax