Connect with us
Publicitate

CUGIR

Ministrul Economiei: Războiul din Ucraina generează oportunități pentru industria de Apărare. Planurile pentru fabricile din Cugir

Publicat

um cugir

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat luni la Alba Iulia că războiul din Ucraina este o oportunitate pentru fabricile de armament din Cugir, dar a refuzat să spună dacă acestea au contracte noi și care este valoarea lor. 

”Sunt anumite date pe care nu le pot furniza pentru că știți specificul celor două fabrici de armament.

Ceea ce pot să vă spun este că o criză generează și oportunități. Criza din Ucraina, războiul de acolo, pentru industria de apărare din România generează oportunități și trebuie să le fructificăm foarte rapid pentru că această fereastră de oportunitate, din punctul meu de vedere va dura maxim un an de zile” a spus ministrul Economiei.

El a adăugat că există investitori interesați să aducă tehnologie care să permită fabricarea de muniție și armament NATO, dar nu a oferit mai multe detalii.

”Acest lucru înseamnă că în planurile de înzestrare ale Armatei, cele două fabrici de la Cugir trebuie să fie o prezență activă și vor fi probabil într-un timp foarte scurt lansate noile programe de înzestrare ale Armatei Române.

Sunt investitori care pot veni cu transfer de tehnologie pe cele două fabrici pentru a produce echipamente în conformitate cu standardele NATO de care Armata are nevoie.

Din punctul meu de vedere relația trebuie să fie una instituțională contractuală, ca împreună cu partenerii care vor să vină cu tehnologie să putem să furnizăm acele echipamene de care Armata Română are nevoie” a spus Oprea.

”N-am să vă dau datele din contracte” a adăugat acesta.

El a spus că în cursul zilei de luni va merge în fabricile din Cugir pentru o evaluare a situației de acolo.

Ministrul s-a ferit să ofere date despre contractele noi ale fabricii, cu toate că în trecut aceste informații erau oferite fără probleme.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax