Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației a anunțat CREȘTEREA salariilor profesorilor. De când intră în vigoare și cu cât a crescut costul per elev

Publicat

educatie, invatamant

Ministrul Educației a declarat la finalul ședintei de Guvern că Executivul a aprobat Hotărârea prin care este decis costul standard per elev pentru anul în curs, iar de săptămâna viitoare le vor fi majorate salariile. Declarația a fost făcută la conferința de presă de la Palatul Victoria la puțin timp după ora 23:00.

După o ședință maraton de Guvern, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a ieșit cu vești bune pentru profesori, care iau salarii mărite din această lună și ale căror venituri vor crește încă o dată și în septembrie.

Declarații Monica Anisie: 

  • Stabilim costul standard per elev, dar în felul acesta îi anunț pe colegii mei profesori că, iată, se materializează și creșterea salarială pentru anul acesta bugetar. Vorbim despre creșterea de la 1 ianuarie și creșterea de la 1 septembrie.
  • Vorbim de creșterea costului standard de la 5.834 la 6111 lei. Acest cost standard este stabilit de CNFIP împreună cu partenerii sociali și se materializează în felul acesta veniturile unităților de învățământ din perspectiva atâta a cheltuielilor de salarii, cat și cu bunurile și serviciile.
  • Nu putem pune în practică majorările salariale fără să avem și această hotărâre de guvern. Deci această Hotărâre de guvern nu face decât să pună în practică măsura dată prin lege. Concret, aceste creșteri salariale vor fi stabilite după ce vom avea această Hotărâre de guvern. De altfel colegii mei profesori vor simți această creștere salarială chiar săptămâna viitoare, pe 14 deja să iau salariile.
  • Această creștere salarială este în funcție de gradul didactic, de vechime, deci nu putem să dăm acum exact cu cât anume. Având în vedere faptul că această creștere este de 13,5% în valoarea costului standard, această măsură vine să stabilească și creșterea salarială, de aceea este în funcție și de costul standard per elev.

Sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax