Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: a crescut numărul elevilor cu medii peste 8,50, în primul semestru, desfășurat cu prezență fizică

Publicat

Ministrul Educației spune că 60% dintre elevii de gimnaziu și liceeni au avut medii peste 8,50, în primul semestru școlar. Este vorba despre pragul pentru bursa de merit, valabil până în ianuarie 2022.

„(…) în anul școlar 2020 – 2021, în care 53% dintre elevi au avut media peste 8.50. Păi dacă asta ar fi imaginea reală a învățământului românesc, înseamnă că n-am mai avea nicio problemă. Mai mult decât atât, în anul școlar curent, la finele semestrului întâi, nu 53%, ci 60% dintre elevi au înregistrat medii pe primul semestru mai mari de 8.50”, a spus Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Pragul pentru bursele de merit a fost modificat la 9,50, în ianuarie 2022, de către ministrul Cîmpeanu pe motiv că evaluarea în perioada școlii online a fost denaturată, precizează sursa citată.

În semestrul I, activitatea în școli a fost cu prezență fizică în majoritatea școlilor. Perioadele de școală online au fost scurte și punctuale, legate de cazuri COVID.

În aceeași perioadă, mediile nu s-au mai putut încheia pe baza a doar două note, ci a numărului de note prevăzut ca într-un an școlar normal. De asemenea, s-a reluat susținerea tezelor. Numărul acestora a fost redus la liceu și la clasa a VIII-a cu o teză.

sursă: edupedu.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 27.02.2022 at 11:33

    Ce vorbeşti mă ! Calitatea învăţământului în Romania este la nivelul cel mai de jos din istoria ţării. Pe lângă că daţi la bacuri cele mai uşoare subiecte, rezultatele sunt catastrofale. Aşa ne trebuie dacă în posturile de decizie avem doar habarnişti cu doctorate la xerox. De ce nu sunt lăsaţi corigenţi şi repetenţi ? Pentru că ăştia mai târziu au pretenţia de a candida în Parlament. Exemple ? Nenumărate. Sunteţi ministerul cu cel mai mare eşec din ultimii treizeci de ani !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax