Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: ar putea fi adaptat accesul la învățământul liceal. Nu se vor introduce din nou examenele de treaptă

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că ar putea fi adaptat accesul la învățământul liceal. Deocamdată, nu este în discuție reintroducerea examenelor de treaptă.

„Examenele de treaptă erau două, pentru acces în clasa a IX-a și pentru acces în clasa a XI-a. Nu ne gândim la două examene de treaptă, dar ne gândim la o adaptare a accesului învățământul liceal.

Aceste lucruri sunt deja reflectate în draftul legii învățământului preuniversitar, care va fi făcut public. Atunci veți vedea și soluțiile pe care le propunem. Soluțiile schimbă puțin, îmbunătățesc această modalitate de acces în liceu”, a declarat ministrul, potrivit edupedu.ro.

Anterior, ministrul a spus că mediile la gimnaziu nu ar trebui să conteze pentru admiterea la liceu.

În prezent, media generală de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere la liceu, iar media de la Evaluarea Națională, de 80%.

Admitere liceu 2022

Înscrierile la liceu încep din 4 iulie. Repartizarea computerizată va fi în 14 iulie. Până în 1 iulie vor fi comunicate ierarhiile la nivel județean, după examenul de Evaluare Națională.

Vor fi organizate două etape de repartizare:

  • prima, în 14 iulie, repartizarea computerizată la care participă doar elevii care au susținut Evaluarea Națională
  • a doua, în 4-5 august, pentru cei rămași nerepartizați (candidaţii din seria curentă, cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022-2023)

Vezi ADMITERE LICEU 2022: Ultimele medii de intrare. Cum se completează fișa de înscriere și cum se face repartizarea computerizată

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax