Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educaţiei, despre echivalarea studiilor preuniversitare: Perioada a fost micşorată, o săptămână este termen rezonabil

Publicat

rezultate examen

bac, rezultate, afisare rezultate Perioada de echivalare a diplomelor preuniversitare, atât pentru românii care au învățat în străinătate, cât și pentru cetățenii altor țări care vor să studieze în România, a fost micşorată, potrivit unui ordin al Ministrului Educaţiei.

„Am emis, în urmă cu câteva zile, un ordin de ministru care prevede descentralizarea activităților necesare activității de recunoaștere și echivalare a diplomelor pentru perioadele de studii. (…) Sunt convins că va diminua perioada (echivalării studiilor — n.r.)”, a precizat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat ce perioadă necesară echivalării studiilor i se pare optimă, ministrul Educației a spus: „O săptămână mi se pare un termen rezonabil”.

De asemenea, potrivit acestuia, este nevoie de o „evaluare profesionistă” în ceea ce privește echivalarea diplomelor, astfel încât acestea să fie recunoscute în sistemul românesc.

Deocamdată, a adăugat Cîmpeanu, aceste modificări vor fi operate în învățământul preuniversitar și, în funcție de rezultate, vor fi extinse și la nivelul universitar.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr, au semnat miercuri un protocol de colaborare privind derularea proiectului „Limba română este patria mea”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax