Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educaţiei, despre fondul clasei: „Atât timp cât acest lucru se face într-un cadru legal, nu văd care este problema”

Publicat

Fondul clasei, adică suma plătită pentru întreținerea școlii sau a clasei, a reprezentat un subiect mult-discutat de părinţi. Problema a fost abordată şi de actualul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, în opinia căruia acesta ar putea funcţiona în continuare, dacă „acest lucru se face într-un cadru legal şi nu circulând bani într-o formă ascunsă”.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a vorbit, într-un interviu acordat NewsIn, despre fondul clasei, precizând că a purtat discuţii la Ministerul Finanţelor pentru a găsi o soluţie. „Trebuie să avem un mecanism mult mai clar, ca opţiunile părinţilor de a sprijini, chiar şi financiar, o şcoală, să urmeze un traseu legal şi vizibil”, a precizat Pricopie.

Ministrul a explicat că trebuie să existe reguli foarte clare. „Atât timp cât oricine, eu am dreptul să merg la şcoală şi să contribui cu ceva, de la făcut curăţenie în clasă, lucru pe care l-am făcut înainte de a începe şcoala cu alţi părinţi, la, nu ştiu, să asigurăm o anumită dotare. Atât timp cât acest lucru se face într-un cadru legal şi nu circulând bani într-o formă ascunsă, nu văd care este problema”, a spus Pricopie.

Ministrul a recunoscut că „ideal ar fi să nu fie nevoie să ajungi în situaţia asta”, însă a precizat că astfel de practici se regăsesc şi în statele occidentale, precum posibilitatea unor donaţii.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax