Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Elevii ar putea să revină în şcoli cu prezenţă fizică la sfârşitul lunii mai. Care sunt condițiile

Publicat

Elevii ar putea să revină în şcoli cu prezenţă fizică la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie.

Scenariul a fi posibil dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii care ţin de respectarea regulilor de protecţie, de vaccinarea personalului din învăţământ, testarea cu teste noninvazive, dar şi înregistrarea unui trend descendent în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Vezi și Structura anului școlar 2020-2021 MODIFICATĂ și publicată în Monitorul Oficial. Durata cursurilor s-a redus cu o săptămână

”Avem 150.000 angajaţi vaccinaţi acum, când vorbim, din învăţământ. (…) Până la începutul lunii mai vom avea un număr mult mai mare (n.r. de angajaţi din educaţie vaccinaţi).

Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent va da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică.

Vezi și Modele de Subiecte Bacalaureat 2021. Teste de antrenament

Vezi și Modele de subiecte Evaluare Națională 2021. Teste de antrenament

Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă în aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câştig. Este un imens câştig”, a spus ministrul Educaţiei la Digi24.

Întrebat dacă scenariul este ca după vacanţă copiii să revină la şcoală în toată ţara, ministrul a răspuns: „Da, pentru asta este nevoie de îndeplinirea a patru condiţii. Trei deja le avem. Le avem sau sunt în curs de a le avea, pentru că testarea este o promisiune”.

El a afirmat că Ministerul Educaţiei va insista pentru ca testele noninvazive să fie folosite în şcoli.

Sorin Cîmpeanu este de părere că acest an şcolar se va încheia „mai bine” decât precedentul.

„Am reuşit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta. Mai bine decât pe cel de anul trecut”, a arătat demnitarul.

Ministrul a mai spus că, în ceea ce privește concursurile pentru funcţiile de directori de unităţi de învăţământ, acestea ar trebui să fie organizate în luna august, însă dacă situaţia epidemiologică nu o va permite, vor avea loc după începerea anului şcolar viitor.

„Oricum, o obligaţie asumată este aceea de ocupare a postului de director în toate şcolile din România, concursuri care să privilegieze competenţa în detrimentul altor criterii, printre care, sigur că da, şi cel politic. Aceste concursuri dorim să aibă loc înainte de luna august. (…)

Dar dacă totuşi situaţia epidemiologică nu ne va permite organizarea acestor concursuri, vom încerca să nu afectăm perioada de vacanţă a elevilor şi a cadrelor didactice organizând aceste concursuri în luna august şi le vom organiza imediat după începerea şcolii. În oricare dintre cele două variante le vom organiza în acest an calendaristic”, a explicat reprezentantul Ministerului Educaţiei.

surse: digi24.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax