Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației: Elevii claselor a IV-a vor avea manuale la 15 septembrie. Ce se întâmplă cu clasele a XI-a şi a XII-a

Publicat

elevi

manuale deschidere an scolar Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a transmis că termenul privind manualele pentru clasele a IV-a a fost extins cu o lună, însă vor ajunge pe băncile elevilor la 15 septembrie. Potrivit ministrului, clasele a XI-a şi XII-a vor avea manuale gratuite, începând cu anul şcolar viitor.

Adrian Curaj a precizat că pentru elevii de clasa a IV-a a fost extinsă cu o lună procedura de achiziţie a manualelor, iar acestea vor ajunge între 1 şi 10 septembrie la şcoli, astfel încât pe 15 septembrie se vor afla pe masa elevilor. Despre elevii claselor a XI-a și a XII-a, ministrul a explicat că aceștia ar urma să aibă manuale gratuite începând cu anul școlar următor.

În ceea ce privește necesitatea mesei calde şi a programelor afterschool, Curaj a afirmat că aceste măsuri sunt „esenţiale”. „Esenţial şi pentru zona rurală este masa caldă, să ţii copilul mai mult timp în şcoală, asta am promis şi ne uităm în fondurile structurale pentru că, acum, doar de acolo pot avea resurse”, a subliniat ministrul.

La începutul dezbaterii, Adrian Curaj a vorbit şi despre stadiul autorizaţiilor sanitate, afirmând că anul acesta există „un disponibil financiar de 800 milioane din credite de angajament”, fonduri cu care se va încerca rezolvarea a problemelor a cât mai multe dintre 2850 de şcoli, aflate în evidenţă.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax