Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educaţiei: În următorii doi ani, toate şcolile vor fi conectate la internet. Supraveghere video, pentru un plus de siguranţă

Publicat

AIRBNB interzice camerele video

camera video Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, susţine că, în doi ani, toate şcolile din România vor fi conectate la Internet. Pentru a îmbunătăţi siguranţa elevilor, ar trebui să existe și camere pentru supraveghere video în interiorul și în curtea școlilor, potrivit sursei citate.

„Ar fi ideal să avem supraveghere video cel puțin în perimetrul unităților școlare, în curte, pe holuri, dar lucrul acesta necesită efort financiar. Sunt autorități locale care au făcut lucrul acesta. În strategia pentru combaterea violenței în școală avem prevăzut acest capitol important, iar proiectul Ministerului Educației Naționale cu dotarea cu Internet a tuturor unităților școlare, noi astăzi avem doar 66 % din corpurile de clădire în care se desfășoară activități educative conectate la Internet. Cred că va duce la un plus de siguranță, prin proiectul pe care astăzi îl lucrăm la Ministerul Educației Naționale, în doi ani de zile vom avea acoperite cu Internet toate unitățile școlare și din punctul acesta de vedere și siguranța elevilor va fi mult mai mare dacă vom reuși să facem supravegherea video în perimetrul unităților școlare”, a declarat Liviu Pop, vineri, într-o conferință de presă, citat de RomaniaTV.net.

Ministrul a recunoscut că sunt unele probleme în pazei în școli din țară. Potrivit acestuia, unele autorități locale nu au bani de salarii pentru paznici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax