Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educaţiei: Manualele din învăţământul primar ar putea rămâne la elevi, după terminarea anului şcolar

Publicat

elevi

Manualele din învăţământul primar ar putea rămâne la elevi, după finalizarea anului şcolar, potrivit ministrului Educaţiei. Susţine că multe dintre aceste manuale care au fost returnate anii trecuţi erau uzate şi deteriorate.

Remus Pricopie a declarat că manualele elevilor din învăţământul primar ar putea rămâne în posesia acestora la finalul anului şcolar, deoarece, pentru mulţi dintre şcolari, manualele de la şcoală sunt singurele cărţi pe care le au.

Ministrul Educaţiei a motivat alegerea acestei decizii, în urma constatărilor din anii şcolari precedenţi, în care multe manuale returnate de către şcolarii din învăţământul primar erau uzate şi deteriorate.

„Ne-am gândit că, pentru început, elevii din ciclul primar să nu mai returneze manualele. Pentru unii copii, manualele sunt singurele cărţi. Apoi, copiii sunt prea mici şi unele cărţi se strică mai mult, aşa că am decis ca elevii din primar să păstreze cărţile”, a spus ministrul.

În ceea ce priveşte situaţia manualelor şcolare pentru elevii din celelalte cicluri de învăţământ, Remus Pricopie a precizat că, deocamdată, acestea se vor returna la sfârşitul anului şcolar.

„Până în 2014, Ministerul Educaţiei plătea pentru manuale 16 milioane de lei. Erau cărţi care se cumpărau cu 1,30 lei. Odată cu schimbarea manualelor, preţurile vor creşte”, a mai spus Remus Pricopie.

sursa: mediafax

foto: arhivă

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax