Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației: Noi măsuri pentru supravegherea elevilor la Bacalaureat ar putea fi luate, de anul viitor

Publicat

examen bacalaureat

bac examen Chiar dacă probele de la examenul de Bacalaureat s-au încheiat, tot mai mulți absolvenți de liceu sunt eliminați. Autoritățile verifică înregistrările video și audio din clase, iar cei care au copiat ori s-au consultat cu colegii sau cu profesorii se vor alege cu lucrările anulate. Ministrul Educației a precizat într-o emisiune TV ce măsuri ar putea fi luate, de anul viitor, pentru a-i împiedica pe elevi să copieze.

Absolvenții de liceu surprinși pe camerele de supraveghere în timp ce se consultau cu profesorii supraveghetori, copiau unii de la alții sau de pe materiale introduse ilegal în sălile de examen vor fi eliminați de la bacalaureat, chiar dacă aceștia au trecut deja toate probele.

Ministrul Educației a transmis vineri, după soluționarea contestațiilor, că procedura permite eliminarea din examen şi ulterior afişării rezultatelor, până în momentul eliberării diplomei. După momentul eliberării diplomei, aceasta se poate anula doar ca urmare a unei decizii în instanţă.

Cîmpeanu a explicat în premieră sâmbătă, într-o emisiune la Realitatea TV, ce măsuri noi ar putea fi luate pentru a-i descuraja pe elevi să mai copieze la examene și pentru a fi înlăturate orice suspiciuni.

„Nu este lipsit de interes să luăm în considerare existența unor echipe mixte formate din profesori asistenți și reprezentanți din altă profesie. E o variantă de discuție”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai explicat că numărul fraudelor este în scădere şi că mizează pe capacitatea elevilor de a înţelege că nu este o soluţie pentru viitorul lor.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax