Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educaţiei: Nu trebuie acceptat ca un director de şcoală să fie în funcţie 20 de ani

Publicat

coridor scoala liceu avizier Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a afirmat miercuri seară că există directori de şcoli care ocupă funcția de 20 de ani. „Este un lucru care nu trebuie acceptat”, a precizat acesta, la Realitatea TV.

„Există directori (de şcoli, n.r.) în funcție de 20 de ani. Este un lucru care nu trebuie acceptat. Prin analogie, un rector al unei universități nu poate să aibă decât cel mult două mandate și cred că ar trebui să reglementăm chestiunea și la nivelul pre-universitarului în același fel. Este părerea mea. Metodologia pentru concursul de desemnare a directorilor a fost discutată și aprobată în septembrie 2015. A fost discutată cu inspectorii, cu sindicatele, a fost acceptată, a fost agreată de către toate părțile care au luat parte la această discuție”, a declarat ministrul Educaţiei în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, de la Realitatea TV.

Mircea Dumitru a mai spus că potrivit legii, condițiile care sunt puse sunt condiții care apar în Legea Educației.

„Nu sunt condiții pe care le-am pus eu arbitrat. Pe de altă parte, sunt convins că un concurs, chiar dacă nu este organizat în condiții perfecte, este mult mai bun decât o desemnare arbitrară prin voință politică. Vom reuși la jumătatea lunii decembrie să avem directori care sunt numiți în urma unui concurs public, care vor avea un contract de management și care vor da seamă consiliilor de administrație și celor care încheie contractul”, a spus Mircea Dumitru.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax