Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației: Profesorii vor decide dacă folosesc sau nu manualul la ora de sport

Publicat

copii sport Profesorii vor fi cei care vor decide dacă folosesc sau nu manualul la ora de sport, a declarat luni, ministrul Educatiei, Liviu Pop, el subliniind că nici părinții, și nici ministrul nu vor lua decizii în acest sens, potrivit News.ro.

„Profesorii vor decide, conform legii. Profesorii vor decide dacă vor lucra sau nu cu manuale de sport, fiecare în parte va decide dacă are nevoie de manual pentru ora de sport, nu  vor decide părinții sau ministrul Educației. El poate spune:  <tineți manualul acasă și îl aduceti atunci>. Dați-i dreptul profesorului să facă asta, parcă prea mulți se pricep la educație și numai profesorul nu”, a spus ministrul Educației.

El a adăugat că este „trist” ca din 170.000 de elevi de clasa a V-a câți sunt la nivelul țării, doar aproximativ 1.200 fac sport în ramurile sportive: „Un număr extraordinar de mic, în spatele acestui manual este realitatea cruntă, în procente mi-e și greu să calculez ce înseamnă 1.200 din 170.000 de elevi care se duc către o ramură sportivă. Va trebui să lucrăm mai mult aici, copiii să facă mai mult sport.”

În urmă cu o săptămână, Ministrul Educatiei, Liviu Pop, declara la Alba Iulia că manualul de Educație fizică și sport folosește atât profesorului, cât și elevului și părintelui, recomandându-le celor care critică aceste manuale să le consulte mai întâi în format electronic pentru că vor fi postate pe site-ul Ministerului Educației: „Nu văd care e problema apariției unui manual, atâta timp cât nu face decât să aducă un element în plus în actul didactic.”

Întrebat ce va conține manualul de Educație fizică și sport, Pop a explicat că vor fi informații de care au nevoie atât elevii, cât și părinții și profesorii.

Anunțul făcut în luna iulie pe Facebook de către ministrul Educației, Liviu Pop, despre existența manualelor de Educatie fizica și sport la clasele a V-a a stârnit un val de critici și de ironii.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Plătitor de taxe

    marți, 08.08.2017 at 09:46

    Ma intreb ce idei nastrujnice va mai vin.Probabil din cauza ca dormiti prea mult sau in ceea ce priveste pe domnul cu manualul, dupa cum lesne se poate observa, nu are nici o legatura cu sportul sa fie din cauza ca nu a stiut ca se practica nu se citeste?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax