Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: programele vor fi refăcute, cu prioritate pentru liceu. Care sunt modificările vizate

Publicat

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că vor fi refăcute programele, în primul rând pentru liceu, după adoptarea legilor educației. Acestea vor fi mai ”aerisite” și axate pe competențe-cheie.

„Acesta este obiectivul, imediat după adoptarea cadrului legislativ, vom reface programele, în primul rând pentru liceu, acolo există o restanță de multă vreme, trebuie să refacem programele în funcție de noua filosofie de proiectare curiculară.

Ne dorim ca ele să fie mult mai flexibile, să existe o paletă de opționalitate mai mare pentru fiecare elev și în același timp să se poată plia mai bine pe opțiunea de mai târziu a elevului de liceu, adică pentru cei care vor să meargă pe o anumită filieră de învățământ superior să poată opta pentru materiile necesare, spre finalul liceului.

De asemenea, cred că trebuie să și aerisim un pic programele, ele să fie mai axate pe competențele cheie pe care dorim să le vedem la absolvenții de liceu (…).

Deja, am început un proces în cadrul ministerului, imediat ce legile vor fi adoptate, vom putea să punem în dezbatere publică și întâi planurile cadru și apoi programele pentru disciplinele de liceu”, afirmă Ligia Deca, într-un interviu la RFI.

Ea afirmă că nu poate fi pus în practică noul sistem de evaluare, până când nu vor exista planuri cadru și niște programe de liceu care să susțină acest sistem de evaluare.

„De aceea, este absolut firesc ca în momentul în care legile sunt adoptate și noile planuri cadru trebuie să fie puse în dezbatere publică și agreate. Nu pot să vorbesc pentru trecut, dar pot să vă promit că este o preocupare a mea și este una dintre prioritățile pe care eu mi le asum”, încheie ministrul Educației.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax