Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educaţiei: Şcoala începe pe 15 septembrie, dar copiii pot veni cu trei zile mai devreme, să spună „poveşti de vacanţă”

Publicat

prima zi de scoala Ministrul Educaţiei a anunţat, marţi, că şcoala va începe pe 15 septembrie, dar cu o perioadă de trei zile de „Şcoală altfel”. Astfel, din 12 septembrie, elevii vor fi invitaţi la „poveşti de vacanţă”.

Adrian Curaj susţine că elevii care vor să împărtăşească poveştile lor de vacanţă colegilor şi profesorilor pot veni la şcoală de pe 12 septembrie. „Numai dacă vor şi că nu sunt obligaţi”, a subliniat acesta.

„Copiii vor fi invitaţi la şcoală pe 12 septembrie, pentru primele trei zile care sunt poveşti de vacanţă. Pe data de 15 o să începem şcoala obişnuită. Deci, un fel de şcoală altfel, neobligatorie, dar ce frumos este să spui poveşti, iar intrarea aceasta în şcoală va fi naturală. 12 este o zi de luni. 15 va fi începutul şcolii şi sperăm că vor mai fi mici ingrediente referitoare la şcoala altfel”, a spus ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

Însă, dacă potrivit calendarului anului şcolar aprobat prin Ordin de ministru, şcoala începe pe 12 septembrie, atunci profesorii sunt obligaţi să pună absenţe elevilor care nu vin.

Ambiguitatea situaţiei ar putea pune în dificultate atât profesorii, cât şi elevii.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a mai declarat, potrivit News.ro, în cadrul dezbaterii, că este necesară introducerea examenului de admitere la liceu, cu toate acestea, însă, nu crede că are timp să facă acest lucru în mandatul său scurt.

“Am fost cu toţii nemulţumiţi şi suntem nemulţumiţi, că la liceu se intră cu media 2 sau 3. Nu se poate”, a spus ministrul.

sursă: adevărul.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax