Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: se deblochează posturile din învățământ. Memorandum aprobat de Guvern

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că Guvernul a aprobat un memorandum prin care se deblochează posturile din învățământul preuniversitar și universitar.

”Am aprobat un memorandum prin carese deblochează concursurile pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare și nedidactice, atât din învățământul preuniversitar și universitar”, a declarat Cîmpeanu, la finalul ședintei de Guvern.

Reamintim că angajările în instituțiile publice sunt înghețate până la finalul acestui an.

Memorandulul cu tema „Ocuparea unor posturi didactice, didactic auxiliare şi de cercetare vacante sau temporar vacante din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat în anul 2022, precum şi ocuparea posturilor didactice de predare vacante sau rezervate şi a unor posturi didactice auxiliare şi nedidactice din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2022- 2023” prevede mai multe situații în care în universități este nevoie de cadre didactice sau de persoane în funcții de conducere, la fel în preuniversitar, unde sunt necesare angajări de personal auxiliar și nedidactic sau cadre didactice, potrivit edupedu.ro.

Tot miercuri, în primă lectură, a fost prezentată hotărârea de Guvern prin care se propune suplimentarea cu 3.500 numărul de posturi din sistemul național de învățământ.

Cîmpeanu a amintit că ministerul a preluat un număr important de creșe (de la autoritățile locale –n.r.) și că sunt grădinițe noi, astfel că este nevoie și de posturi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax