Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației: universitățile se redeschid miercuri. Pot alege și o perioadă de tranziție de la online la prezență fizică

Publicat

Universitățile reiau, de miercuri, când se termină starea de alertă, predarea fizică, spune ministrul Sorin Cîmpeanu. Acolo unde nu se poate, pot decide „o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică”.

Ministerul Educației a emis o notă conform căreia începând de miercuri, 9 martie, universitățile vor reveni la activități didactice cu prezență fizică.

„În situația în care acest fapt nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual (cazările studenților în căminele studențești, reconfigurarea orarelor etc), universitățile pot decide, în baza autonomiei universitare garantată de Constituția României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică”, a declarat, pentru Mediafax, Sorin Cîmpeanu.

Universitățile au însă obligația să recupereze activitățile până la sfârșitul semestrului al doilea.

Din 8 martie, starea de alertă și restricțiile aferente nu se mai prelungesc.

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax