Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației vrea să introducă manuale digitale și pentru clasele a III-a și a IV-a, începând de anul viitor

Publicat

manuale digitale clasele I si II Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a spus, joi, că intenţionează să introducă de anul viitor manuale digitale şi la clasele a III-a şi a IV-a. De asemenea, acesta a precizat că profesorii o să fie incluşi în programe de perfecţionare pentru a şti cum să utilizeze aceste manuale.

Prezent la o întâlnire la care au participat aproximativ 400 de cadre didactice, ministrul Remus Pricopie a spus că manualele digitale vor fi extinse şi la clasele a III-a şi a IV-a începând de anul viitor.

El a susţinut că introducerea manualelor digitale era necesară şi va duce la eliminarea greşelilor care au apărut în manualele tradiţionale.

Elevii claselor I şi a II-a ar fi trebuit să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală, de la începutul anului şcolar. Acestea nu au ajuns însă în şcoli până în 15 septembrie, întrucât licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei a fost contestată de unele edituri.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse.

În 20 octombrie, Ministerul Educaţiei a anunţat că manualele digitale pentru clasele I şi a II-a, publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, pot fi descărcate gratuit.

Cele două variante ale noilor manuale pentru clasele I şi a II-a (print şi digital) funcţionează în paralel. Valabilitatea manualelor este de patru ani şcolari, cu posibilitatea de extindere pentru încă doi ani, cu condiţia reevaluării lor. Manualele şcolare sunt supuse unui proces periodic de analiză, pe durata valabilităţii acestora, preciza Ministerul Educaţiei.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax