Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Energiei anunță când ar putea scădea prețul la gaze. Popescu: va angrena şi scăderea preţului la energia electrică

Publicat

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, că începând din luna aprilie se așteaptă la o temperare a prețului gazelor, când cererea va fi mai mică. Acest lucru va angrena și o scădere a prețului energiei electrice, a adăugat el.

Ministrul energiei a făcut noi declarații miercuri seara despre facturile la gaze. Virgil Popescu este încrezător că măsura plafonării prețului la energie și gaze va ajuta consumatorii casnici, deși admite că nu vom reveni la nivelul anului trecut.

Acesta speră ca din primăvară costurile la energie să intre într-un oarecare echilibru. Ministrul a anunţat că se face o evaluare în cursul lunii ianuarie pentru a se vedea tendinţa preţurilor în continuare.

Ministrul estimează o scădere a prețului la gaze din aprilie

”Eu estimez, din aprilie încolo, o temperare a preţului la gaz natural, o scădere a preţului la gaz, care, evident, va duce şi la o temperare a preţului la energie electrică. Primăvara şi vara scade consumul, nu va mai fi aşa o presiune pe preţ”, a declarat Virgil Popescu miercuri seară, la Digi24.

Acesta a reiterat ideea conform căreia creşterea exponenţială a preţului gazului natural a fost cauzată de jocul geopolitic al Federaţiei Ruse, prin Gazprom.

”E complicat să joci la fel într-o perioadă în care nu ai cerere. Vara, consumul scade foarte mult”, a mai spus ministrul.

Ieftinirea gazelor va angrena și scăderea prețului la energie electrică

Popescu a precizat că scăderea preţului la gaz va angrena şi scăderea preţului la energia electrică: ”Nu ne aşteptăm la o scădere a preţului la energie electrică la nivelul anului trecut, este clar că aşa ceva nu se mai poate. Preţul certificatului de CO2 a crescut foarte mult”, a adăugat el.

Ministrul a anunțat și că se caută măsuri şi pentru toamna-iarna viitoare.

”Vom vedea ce măsuri vom lua în continuare pentru toamna şi iarna următoare, gândim noi seturi de măsuri care să nu ne prindă nepregătiţi în perioada următoare”, a precizat Virgil Popescu.

”Prețul energiei nu va mai reveni la nivelul anului trecut, de aceea lucrăm la măsuri de sprijin pentru toamnă, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu situații dificile. Însă estimez că va urma un echilibru în piața gazelor începând cu luna aprilie, prin urmare și în segmentul energiei vom avea îmbunătățiri”, a declarat Popescu, invitat la Digi24.

Ministrul pune îmbunătățirile pe seama venirii primăverii, când consumul va fi mai mic, iar Federația Rusă nu se va mai putea juca într-o perioadă în care nu mai există cerere.

”Oamenii trebuie să știe că, pentru moment, există un plafon peste care nu se poate factura. Dacă primesc facturi absurde, se pot adresa ANPC-ului”, a adăugat Popescu.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax