Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Energiei: România are nevoie de investiții în sectorul energetic, care trăiește în proporție de 90% din cele făcute înainte de 1990

Publicat

curent România are nevoie disperată de investiții, în condițiile în care sectorul energetic trăiește în proporție de 90% din investițiile făcute înainte de 1990, a declarat joi Bogdan Badea, secretar de stat în Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, în cadrul unei conferințe pe teme energetice.

„Purtăm discuții cu colegii de la ANRE pentru a gândi mecanisme și în zona de distribuție, astfel încât — dacă vom sesiza că pierderile se vor accentua, iar consumul va crește — să găsim mecanismele legale astfel încât operatorii să fie motivați și să își reducă pierderile și să facă investiții. Pentru că am sesizat o încetineală, în condițiile în care România are nevoie disperată de investiții, în condițiile în care sectorul energetic trăiește în proporție de 90% din investițile făcute înainte de 1990”, a afirmat Bogdan Badea.

Potrivit acestuia, România este deficitară în ceea ce privește investițiile în rețele și mari capacități de producție.

„Dacă în sectorul de energie regenerabilă au apărut investiții noi, în ceea ce privește alte tipuri de investiții — în rețele, în mari capacități de producție — România este deficitară. Există o diferență între unitățile puse în funcțiune în urmă cu zeci de ani, unde investițiile sunt amortizate, și cele intrate recent în operare, unde investiția trebuie recuperată, fapt reflectat în prețul final al energiei. Este important ca acești producători care au construit mult și care au preluat activele de la acel moment să înțeleagă că la un anumit moment aceste capacități vor ieși din funcțiune”, a menționat secretarul de stat.

Acesta a precizat că la nivelul ministerului se dorește o implementare a noii strategii energetice prin intermediul politicilor.

„Trebuie să mai facem o serie de analize aprofundate și de studii de impact, pentru a fi siguri că nu greșim în procesul de elaborare a noii strategii energetice. Implementarea noii strategii energetice trebuie realizată prin intermediul politicilor”, a mai spus Badea.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax