Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor: 20% din actuala administrație publică este ineficientă în posturile pe care le ocupă

Publicat

teodorovici

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se discuta componenta Guvernului Ponta 2, in Bucuresti Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, critică o parte din funcționarii publici și, susține el, 20% dintre ei sunt ineficienți în posturile pe care le ocupă. Oficialul se gândește la o reformă a administrației publice, recunoscând că sectorul bugetar este încărcat artificial și ineficient.

De asemenea, Teodorovici spune că cei mai mulți dintre angajații de la stat “la ora 16 sau chiar mai devreme au spart ușa”.

„Sunt oameni care se sacrifică – viețile, familiile, timpul liber. Sunt oameni care nu petrec doar opt ore pe zi la serviciu. Sunt oameni care stau 10-12-14 ore pe zi. Nu spun că fac toți asta. Sunt foarte mulți din sistemul de stat care la ora – nu la 4.00, poate chiar mai devreme – au spart ușa. Iar dacă stau la serviciu, poate o oră doar alocă pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceștia trebuie să plece din administrație”, a spus Eugen Teodorovici la digi24.

Teodorovici a subliniat că pentru aceasta trebuie mai întâi o decizie politică foarte clară, apoi trebuie făcută o analiză pe fiecare structură publică în parte: dacă se justifică în primul rând ca structură, dacă o parte din funcțiile pe care le are se justifică sau nu.

De multe ori se suprapun, sunt mulți care controlează această țară, mai mulți decât ar trebui să fie, sunt mulți care controlează și unul sau doi muncesc. Și mai ales cei care controlează au salarii foarte mari față de cei care sunt puși să lucreze efectiv”, a mai transmis ministrul Finanțelor.

Ministrul a transmis că și-ar dori să coordoneze toate funcțiile de responsabilitate economică din celelalte ministere.

”Asta e o intenție pe care o am foarte clară, de a aduce toate direcțiile economice și de buget din ministere să depindă,  adică să fie acolo localizate, dar să fie subordonate Ministerului Finanțelor”, a declarat Eugen Teodorovici.

sursa: ampres.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax