Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor anunță crearea, în cadrul EximBank, a unei bănci de dezvoltare. Cine poate lua bani cu împrumut

Publicat

bani la banca Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a anunţat, luni, că se lucrează la un proiect prin care, în cadrul EximBank, să se creeze o bancă de dezvoltare care să acorde împrumuturi primăriilor, dar şi agenţilor economici.

”Tot anul acesta (în 2015, n.r.), la nivelul ministerului de Finanţe, se lucrează astfel încât în cadrul EximBank să creăm o bancă de dezvoltare care să vă permită atât dumneavoastră, dar şi agenţilor economici, să luaţi împrumuturi garantate în mare parte de stat pentru a dezvolta localităţile, respectiv pentru a dezvolta companiile private”, le-a spus ministrul Vâlcov primarilor de comune din România.

Totodată, acesta a transmis că, împreună cu Ministerul Dezvoltării, pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care să permită primăriilor să se împrumute din Trezorerie pentru plata cofinanţărilor şi a corecţiilor.

„În această lună pregătim, împreună cu Ministerul Dezvoltării, o ordonanţă de urgenţă prin care să vă permitem să vă împrumutaţi din Trezorerie, pe o perioadă de până la 20 de ani, pentru cheltuielile de cofinanţare a proiectelor din fonduri europene, dar şi pentru plata corecţiilor, acolo unde acestea există”, le-a spus Vâlcov primarilor de comune reuniţi la cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România, în cadrul căreia a susţinut un discurs şi Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax