Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul finanțelor: Bugetul de stat, la „terapie intensivă”. Când vom afla cum au fost cheltuiți banii publici, inclusiv în Sănătate

Publicat

finante lista

finanteMinisterul Finanțelor Publice va începe, la jumătatea acestui an, o analiză a eficienței cheltuirii banilor publici, inclusiv în domeniul Sănătății, vizând raportul costuri-rezultate, a declarat duminică, la Digi24, ministrul Anca Dragu. Aceasta a precizat că analiza este mai mult decât un audit, mai curând un program de „terapie intensivă”.

„La jumătatea anului vom avea la Ministerul Finanțelor o analiză a eficienței cheltuirii banilor publici, care va cuprinde și un program de la Ministerul Sănătății. Cred că este un program de terapie intensivă pe care îl am la minister”, a afirmat ministrul Finanțelor, Anca Dragu, într-o emisiune la Digi24.

Dragu a punctat că Executivul are o imagine asupra banilor care se alocă în sănătate, dar și percepția că, deși domeniul este finanțat destul de bine, există multe nevoi și multe lipsuri.

„Ceea ce am constatat odată cu preluarea mandatului a fost lipsa analizei eficienței folosirii banului public, aceasta analiza nu se face în România”, a mai spus ministrul finanțelor.

Totodată, Anca Dragu a subliniat că analiza calitativă va fi realizată de o unitate din minister, pentru care este în curs de recrutare a personalului, urmând ca primele rapoarte să fie disponibile undeva în luna iulie.

În ceea ce privește regula care se aplică la licitații, respectiv cea potrivit căreia sunt desemnați câștigătorii în funcție de cel mai mic pret oferit, Dragu spune că aceasta este schimbată în noul pachet de legi privind achizițiile publice.

„Este o regula importantă, care aduce în discuție și calitatea, pentru că am constatat în practică de multe ori că nu cel mai ieftin produs este cel care ne trebuie și atunci autoritățile contractante au fost puse de multe ori în această situație de a fi nevoită să lucreze cu material produse care nu satisfac nevoile de calitate, dar pe care trebuia să le achiziționeze din acest considerent”, a mai spus ministrul.

Ministrul Finanțelor a spus totodată că în prezent este derulată o investigaţie ANAF pentru a se vedea dacă Hexi Pharma a făcut evaziune fiscală.

„În acest moment ANAF este alături de alte instituţii ale statului în această investigaţie a companiei respective şi de aceea nu vom putea da mai multe declaraţii la acest moment”, a transmis Anca Dragu.

sursa: ziare.com, digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax