Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor, despre aderarea României la zona euro: În aprilie 2017, Guvernul va prezenta Comisiei Europene planul de aderare

Publicat

bani lei euro Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat că în aprilie 2017, Guvernul va prezenta Comisiei Europene un plan pentru aderarea la euro. Pe de altă parte, ministrul a admis că „ar fi frumos” să aderăm la zona euro în 2018, dar nu este posibil.

„Mi-ar plăcea ca aderarea la euro să fie un proiect de ţară. Ar fi frumos să aderăm la zona euro în 2018, dar nu e posibil. În aprilie 2017, Guvernul va prezenta CE planul de aderare la euro”, a afirmat ministrul, la Realitatea TV.

Pe de altă parte,  aceasta a mai anunțat că Ministerul Finanțelor Publice va prelungi perioada de acordare a scutirii de impozit pe profitul reinvestit, facilitate care expiră la sfârșitul acestui an.

„Vom prelungi facilitățile fiscale pentru profitul reinvestit. Această facilitate expiră la finalul acestui an și o vom prelungi pentru cei care reinvestesc profitul”, a precizat Dragu.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit a intrat în vigoare la data de 1 iulie 2014 și era prevăzută pentru un an și jumătate. În această perioadă, agenții economici sunt scutiți integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, respectiv mașini, utilaje și instalații de lucru.

Ministrul Finanțelor a precizat, de asemenea, că se pregătesc „simplificări pentru mediul de afaceri”, în privința fiscalității, dar și un pachet de reducere a evaziunii fiscale.

„Pregătim simplificări pentru mediul de afaceri și pregătim un pachet de reducere a evaziunii fiscale, ceea ce este o veste bună pentru mediul de afaceri, pentru că oferim acele condiții egale de piață pentru toți participanții. Pentru mediul de afaceri e foarte importantă predictibilitatea fiscală. Deci taxe majore nu vor fi modificate. De fapt, taxele, în general nu vor fi modificate (…) Dar pregătim ceva îmbunătățiri, ceva simplificări”, a spus Anca Dragu.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax