Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Finanțelor, despre plafonarea contribuției la sănătate: Este incorect ca cei cu venituri mari să plătească procentual

Publicat

Ministrul demis al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a vorbit despre introducerea unui plafon până la care să fie percepută contribuția pentru sănătate, pe care o compară cu RCA la mașini.

Acesta spune că „este incorect” ca românii care câștigă mai mult să plătească același procent din salariu ca aceia care au lefuri mai mici, ei beneficiind de aceleași servicii.

„Trebuie să privim cu atenţie şi modul în care sunt percepute contribuţiile, pentru că în toată această discuţie cu eliminarea excepţiilor şi reducerea contribuţiilor, trebuie discutat principial.

De exemplu, contribuţiile la sănătate funcţionează ca un RCA. E o asigurare, practic, pentru momentul în care ai nevoie de spital, de serviciile de sănătate.

Este incorect ca cineva care câştigă un salariu mare să plătească 10% din acel salariu, iar cel care câştigă un salariu mic să plătească o contribuţie mult mai mică, ei beneficiind practic de aceleaşi servicii atunci când ajung la spital.

Atunci, ar trebui să gândim un plafon până la care să percepem contribuţia de sănătate, pentru că ea nu funcţionează ca acea contribuţie la pensii, când tu acumulezi, contribui şi vei primi înapoi, atunci când ajung la pensie, o sumă de bani”, a spus Dan Vîlceanu la Ora de Profit.ro.

Ministrul demis a Finanțelor a spus, totodată, că eliminarea excepţiilor la taxarea muncii, cum sunt scutirile acordate angajaţilor din IT şi construcţii, trebuie discutată la pachet cu o diminuare treptată a poverii fiscale pe muncă.

Sursă: Hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 10.10.2021 at 21:26

    Mai Bula, cel de care vorbesti tu si vrei sa-l scutesti de plata este remunerat din ceea ce produce ala cu salar mic. Nerusinare !!!

  2. dolfi

    luni, 11.10.2021 at 01:12

    ce ma? Adica tot astia care muncesc sa tina in spate toti aia care nu muncesc? nu inteleg? Adica ala care a invatat, a tras tare pentru a avea un trai mai bun, adica un salar mai mare sa dea mai multi bani? Pai nu primim nimic inapoi din ceea ce platim deja pentru sanatate..
    Spitale jegoase, pline de microbi si bacterii letale, personal medical incompetent.. Spitale care iau foc si in care trebuie sa ne ducem cu medicamente de acasa.
    Bombardierii si alti taietori de frunze la caini primesc tot atata, chiar daca nu muncesc!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax