Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor: Durează minimum patru ani aplicarea legii salarizării. Un prim pas nu foarte consistent, în 2016

Publicat

teodorovici

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se discuta componenta Guvernului Ponta 2, in Bucuresti Legea salarizării bugetare va fi aplicată într-un termen de minimum patru ani, iar un prim pas, „nu foarte consistent”, va fi făcut în 2016, a anunțat marți, la Palatul Victoria, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Trebuie să știm clar care este forma pe care se merge în primul rând de către Ministerul Muncii, pentru că noi așezăm practic impactul acestei forme finale a legii salarizării. După aceea, în paralel cu modul de elaborare a bugetului pe 2016, putem spune exact dacă da și, dacă da, în câte tranșe și mai exact cât de mare este prima tranșă din 2016, pentru că, de fapt, acesta este primul pas. Noi am spus-o inițial, undeva la minim patru ani (ne sunt necesari — n.r.) să aplicăm o astfel de lege pentru că impactul bugetar este unul consistent. Pe 2016, cu siguranță va fi un pas, un prim pas, dar nu foarte consistent, pentru că, repet, avem deja foarte multe măsuri cu impact destul de însemnat asupra bugetului”, a afirmat Teodorovici, într-o conferință de presă.

Ministrul a anunțat totodată că legea ar putea fi adoptată de Guvern săptămâna viitoare și trimisă apoi Parlamentului. Teodorovici a exclus posibilitatea ca primele majorări salariale aferente acestei legi să intre în vigoare la 1 decembrie anul acesta, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

„Intră în Parlament în noiembrie. Într-o lună de zile este extrem de complicat să dezbați o astfel de lege. Săptămâna viitoare ar trebui să fie închisă forma și trimisă către Parlament”, a susținut ministrul.

El și-a exprimat speranța că Parlamentul nu va vota și alte măsuri cu impact bugetar pe care MFP să nu le fi luat în calcul.

„Sper să nu se mai aprobe la nivelul Parlamentului și alte inițiative care să aibă un impact bugetar care să nu fie luat de noi în calcul și atunci automat se schimbă discuția. Sunt mai multe elemente de care depinde forma finală a legii salarizării și mai ales modul în care aceasta va fi aplicată, în câte tranșe și cu cât se va începe în prima tranșă. (…) O lege a salarizării nu o poți aplica într-un an. Este imposibil”, a afirmat Teodorovici.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax