Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Finanțelor: Iniţiativă legislativă pentru combaterea evaziunii, depusă la Senat. Ar putea fi adoptată în această sesiune

Publicat

O iniţiativă legislativă pentru combaterea evaziunii fiscale a fost depusă la Senat de către parlamentari de la PSD şi PNL. Potrivit ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, aceasta ar putea fi adoptată chiar până la finalul sesiunii parlamentare.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute, joi, la Palatul Victoria, el a precizat că pentru a creşte încasările la buget sunt necesare acţiuni ale celor de la ANAF şi Vamă. În ce priveşte planul legislativ, a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului de procedură fiscală şi a fost depusă o iniţiativă legislativă la Senat.

„Pe două componente de legislaţie trebuia ca Guvernul să intervină. Pe unul a intervenit – acea ordonanţă de modificare a Codului de procedură fiscală, legată de eşalonările simplificate şi de o serie de ajustări pe aceste proceduri. Al doilea act normativ, în baza avizării interministeriale – s-a sugerat să existe ca proiect de lege, s-a decis politic ca acesta să fie iniţiativă legislativă. La acest moment, este depusă la Senat această iniţiativă legislativă, asumată de foarte mulţi deputaţi PSD şi PNL. (…)

Asumarea politică este ca acest act normativ să treacă foarte rapid prin Parlament. Este, în acest moment, la Senat, aşteaptă o serie de avize de la comisiile de resort. Eu sper … chiar până la finalul acestei sesiuni să treacă acest act”, a spus Câciu.

El a subliniat că acţiunile autorităţilor cu atribuţii în colectare trebuie să vizeze agenţii economici care nu sunt buni platnici, nu pe cei care îşi plătesc taxele la zi.

„Haideţi să detaliem în primul rând de ce am cerut un nou plan. Pentru că sunt alţi şefi, atât la ANAF, cât şi la Vamă. Şi este normal să plece de la planul pe care l-au propus la nivel guvernamental şefii autorităţilor cu atribuţii în colectare.

Să plece de la acel plan, să îl adapteze la situaţie, să îl îmbunătăţească, dacă este cazul, să vină cu noi soluţii (…) prin acţiuni, mai ales operative, operaţionale, îndreptate către companiile sau agenţii economici care nu sunt buni platnici. Le-am cerut acest lucru în mod expres. Nu acţiuni contra celor care plătesc taxele la zi”, a mai spus el.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax