Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanţelor: TVA redusă la 9 la sută la consumul de apă ar putea fi aplicată şi pentru mediul economic, de anul viitor

Publicat

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se discuta componenta Guvernului Ponta 2, in Bucuresti De anul viitor, taxa pe valoarea adăugată redusă la 9% la consumul de apă s-ar putea aplica atât pentru populație, cât și pentru mediul economic. Afirmaţia aparţine ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„Este o măsură pe care o analizăm până la final de an, iar, dacă găsim măsurile compensatorii, atunci putem să ne gândim la aplicarea unei astfel de măsuri de la 1 ianuarie 2016 pentru toți consumatorii, nu doar cei casnici, ci și industriali. Impactul pe buget este de 1,8 miliarde lei pe an. Va fi și un sprijin pe partea de agricultură, prin irigații. Sunt și alte efecte pozitive, dacă vom aplica o astfel de măsură, pentru că apă în economie folosim cam peste tot”, a spus Teodorovici.

În ceea ce privește inflația pe luna mai, el s-a arătat nemulțumit că a crescut, având în vedere măsura de reducere a TVA la 9% la alimente, de la 1 iunie.

„Luna precedentă, probabil că unii dintre ei (retailerii — n. r.) au avut astfel de prețuri majorate și, probabil, acesta a fost motivul care a dus la o astfel de creștere a inflației pe luna mai. Important este acum la cât se duc prețurile în jos, ca urmare a acestei măsuri de 9%. (…) Vă dați seama că este o nemulțumire văzând că o măsură a Guvernului de relaxare fiscală nu se regăsește întru totul la cetățean, dar asta este piața: cerere și ofertă”, a explicat șeful de la Finanțe.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax