Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul unifică structurile de control și sistemul de colectare a veniturilor într-un singur ”braț armat” pentru combaterea evaziunii fiscale

Publicat

Garda Financiară, Inspecţia Fiscală şi autorităţile de supraveghere vamală şi antifraudă vor fi regrupate într-o singură structură, care va iniţia acţiuni de control o dată la 3 ani pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi o dată la 5 pentru marii contribuabili, a anunţat ministrul Finanţelor.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat joi, în conferinţa de presa în care a prezentat elemente din bugetul pe 2013, că va reorganiza şi regândi structurile fiscale și  sistemul de colectare a veniturilor. Chițoiu a spus că se va face o reforma a tuturor structurilor de control ale Ministerului Finanţelor, care vor fi regrupa într-o singură structură de control operativ, arondate combaterii evaziunii.

Dorim o reorganizare şi restructurare fundamentală a Gărzii Financiare, a controlului vamal, a instituţiilor care nu trebuie să fie simpli încasatori de la cei cinstiţi, ci un braţ armat, un instrument de descoperire şi sancţionare a celor care trăiesc din evaziune fiscală”. Ministrul Finanţelor a precizat că noua structură de control va iniţia acţiuni de control o dată la 3 ani pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi o dată la 5 pentru marii contribuabili: ”Nu trebuie să mai avem suprapuneri între structurile de control, să dea o amendă şi să mai plece şi cu o amendă acasă”.

Chițoiu consideră că bunii plătitori trebuie susţinuţi: ”Să-i ajutăm când au lipsă de lichidităţi, prin eşalonări la plată.Reorganizarea sistemului de colectare şi de combatere a evaziunii fiscale şi o continuare a reformei judiciare prin implementarea noilor coduri şi prin capacitatea justiţiei de a recupera prejudiciile de la cei care le-au produs”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax