Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz: Programele școlare sunt prea încărcate, iar elevii uită repede informațiile

Publicat

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz este de părere că programele școlare sunt în prezent mult prea încărcate și astfel elevii obțin informații pe care le uită repede. Într-un interviu acordat HotNews.ro, Breaz a mai afirmat că profesorii ar trebui să se adapteze la elevi și să le transmită informația de care au nevoie elevii pentru a fi pregătiți.

Anul școlar 2019 – 2020 va începe pe 9 septembrie și potrivit ministrului nu va aduce schimbări în privința examenelor pe care le vor susține elevii.

Cele mai importante declaratii facute de ministrul interimar:

Despre programa școlară: Avem în învățământul gimnazial programe școlare cu aproximativ 40-43 de ore pe săptămână, ceea ce este extrem, extrem de mult. Trebuie să gândim o programă școlară care să-i formeze pe tineri, să eliminăm materiile care practic sunt în plus în momentul de față.

Despre școlile cu toalete în curte: În anul 2017, noi am avut peste 2.200- 2.300 de școli în această situație. La terminarea anului școlar mai erau circa 1.180 de școli cu toaleta în curte. În momentul de față mai sunt mai puțin de 300 de școli care au toaletă în școală.

Despre câte școli nu au autorizație ISU: Mai avem circa 4.000 de școli, diferența până la 26.000, care în momentul de față sunt într-un anumit stadiu vizavi de obținerea acestei autorizații.

Despre profesorii cu note sub 5 la titularizare care vor fi primiți în educație: Când discutăm de aceste note sub 5, riscăm ca, la 9 septembrie, când încep cursurile, să ne trezim că nu avem cine să predea materia respectivă.

Despre cât costă să ții un copil la școală: Părerea mea este că un cost minimal ar fi undeva la 5.000 de lei pe an – pentru haine, pentru transport, pentru o cheltuială minimală a elevului.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax