Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Ioan Botiş a demisionat din funcţie

Publicat

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a anunţat că a demisionat din funcţie, din motive de moralitate, miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.30, după ce a avut o nouă întâlnire cu premierul Emil Boc. Acesta i-ar fi sugerat să ia această decizie. Botiş a precizat că a analizat această decizie de 24 de ore.

Precizăm că de numele fostului ministru a fost legat un scandal, în ultimele zile, după ce în presă a apărut informaţia că soţia sa  era plătită din bani europeni pentru un proiect avizat de o agenţie din subordinea Ministerului Muncii.

Ioan Botiş a anunţat de marţi, că, dacă ANI constată un conflict de interese în cazul său, îşi va prezenta demisia şi că soţia sa se va retrage din ONG-ul care avea acces la fonduri europene. Sediul ONG-ului este la domiciliul lui Ioan Botiş din Bistriţa, iar soţia sa ocupa funcţia de consilier.

Ioan Botiş a fost audiat de ANI, marţi după-amiază. Acesta şi-a cerut scuze faţă de cetăţeni, în momentul prezentării demisiei, care a fost semnată de premier.

Interimatul la conducerea Ministerului Muncii va fi asigurat de secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu, până la desemnarea oficială a noului ministru. Premierul Emil Boc a anunţat că funcţia va fi ocupată din nou în câteva zile, fiind în discuţie mai multe propuneri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax