Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Justiției, Raluca Prună, enervată de politicienii cu probleme penale. ”Este surprinzător cum cineva aflat în arest preventiv poate fi ales”

Publicat

raluca-pruna-este-noua-propunere-pentru-portofoliul-justitiei-18520713 Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat marți, întrebată despre includerea pe listele partidelor a unor candidați anchetați penal, că este surprinzător cum cineva aflat în arest preventiv poate fi ales. Aceasta a adăugat că legea nu interzice acest lucru, iar cetățenii pot sancționa prin vot această chestiune.

„Este surprinzător cum cineva aflat în arest preventiv poate fi ales, cum de nu găsește cetatea pe cineva mai bun dintre noi și lumea face o asemenea alegere, sigur că nu putem, în măsura în care legea nu interzice acest lucru, decât să salutăm vox-populi. Dar eu sper ca mâine, în ședința de Guvern, să adoptăm noua Strategie Națională Anticorupție și acolo punem un accent mai mare pe prevenție”, a afirmat Prună la emisiunea ”Jocuri de Putere” de la Realitatea TV.

Ministrul a precizat că depinde de fiecare persoană ce fel de țară dorește și ceea ce oamenii pot face este să voteze sau nu astfel de cetățeni.

„Noi trebuie să discutăm despre chestiuni care nu sunt ilegale, dar sunt imorale sau care sunt împotriva unor coduri deontologice și readuc aminte că un cod deontologic este un cod pe care membrii unei profesii sau membrii unui partid de bună voie îl adoptă, deci nu e ceva impus, iar eu zic că dacă adoptăm un set de reguli în mod voluntar, e de neexplicat de ce nu-l respectăm”, a mai spus Prună.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax