Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a delegat atribuţiile unui secretar de stat, în plin scandal cauzat de ordonanţele de urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale

Publicat

florin iordacheÎn plin scandal cauzat de ordonanţele de urgenţă pentru modificarea Codului Penal, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a delegat atribuţiile unui secretar de stat. Delegarea a intrat în vigoare miercuri şi este valabilă până pe 7 februarie, informează Realitatea TV.

Delegarea atribuţiilor pentru perioada 1 – 7 februarie are loc „pe chestiuni curente”, „pentru a nu fi blocată activitatea ministerului”. Asta nu înseamnă că ministrul Florin Iordache nu va fi la birou în această perioadă, a subliniat Cristina Liţa pentru Ziare.com.

O explicaţie pentru această decizie ar fi că ministrul Iordache, artizanul ordonanţei de modificare a Codurilor Penale, încearcă astfel să scape de răspunderea de a semna alte acte la minister.

Transferul anunţă, probabil, pregătirea unei decizii la nivelul Executivului în ce priveşte soarta ordonanţei, informează sursa citată.

Renunţarea lui Florin Iordache la atribuţii înseamnă posibilitatea ca ordonanţă care dezincriminează abuzul în serviciu să fie retrasă de secretarul de stat Sima, astfel încât ministrul să nu fie pus în situaţia neplăcută de a-şi recunoaşte vina de a fi adoptat actul legislativ.

În plus, ca o consecinţă, Florin Iordache se pune la adăpost în cazul unei anchete penale asupra sa pentru abuz în serviciu, oferindu-şi posibilitatea de a susţine în faţa anchetatorilor că acţiunile sale au fost de bună credinţă.

Această informaţie privitoare la delegarea atribuţiilor apare în contextul în care la DNA există un dosar în care este analizată plângerea penală depusă de Iniţiativa România împotriva ministrului Iordache pentru elaborarea ordonanţelor pe Justiţie.

Vezi şi UPDATE: Anchetă DNA privind adoptarea OUG pentru modificarea Codurilor penale. Ministerul Justiţiei confirmă: „Este o gravă imixtiune”

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax