Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Călin Popescu – Tăriceanu, reacție la informația potrivit căreia ministrul Justiției a pierdut susținerea ALDE

Publicat

tt

UPDATE: Liderul ALDE, Călin Popescu – Tăriceanu, a declarat că informația conform căreia i-ar fi retras sprijinul lui Tudorel Toader, nu este adevărată. Acesta a adăugat că nu știe cum a apărut în spațiul public. 

Nu pot, însă, să fac chiar zi de zi declarații de susținere. Eu am făcut o declarație publică cu puțin timp în urmă, nu știu dacă sunt două săptămâni…când am declarat fără echivoc că ministrul Toader se bucură de susținerea noastră, că este un ministru foarte bun, că are performanță, că a dus nivelul de prestanță al funcției undeva sus, că a arătat curaj, determinare, pricepere profesională serioasă. Nu știu de unde a apărut această informație și o dezmint categoric”, a spus, pentru Digi24, Călin Popescu Tăriceanu.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader nu mai este asumat de ALDE. Acesta a pierdut sprijinul lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE spune ca decizia în ceea ce privește Ministerul Justiției e în întregime la latitudinea lui Liviu Dragnea.

Se pare că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu i-a cedat postul lui Liviu Dragnea, și deci PSD, care îl reclamă pentru Șerban Nicolae sau Eugen Nicolicea. După ce a spus în repetate rânduri despre Toader că este ”unul dintre cei mai buni miniștri de justiție și nu vede de ce ar trebui remaniat”, Tăriceanu l-a abandonat.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea, liderul PSD, a spus ferm că Tudorel Toader se află în guvern pe locurile social-democraților, iar decizia le aparține în exclusivitate, indiferent de ceea ce spun partenerii lor de coaliție.

Decizia finală va fi luată în următoarea ședință a Comitetului Executiv al PSD și se pare că cei doi lideri ai coaliției au ajuns la un acord, iar Călin Popescu-Tăriceanu și-a dat acceptul pentru a fi schimbat Tudorel Toader, potrivit digi24.ro.

Toader se află în centrul unui scandal legat de modificarea legilor Justiției, de o ordonanță care răstoarnă sistemul juridic și de un raport dezastruos al Comisiei de la Veneția. Mai mult, și președintele Iohannis i-a cerut demisia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax