Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA IULIA: Traian Igaş a discutat probleme interne cu şefii structurilor MAI şi cu primarii PD-L

Publicat

Ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Traian Igaş, a avut o întrevedere, vineri dimineaţă, la sediul Instituţiei Prefectului Alba, cu şefii structurilor din subordinea MAI, urmată de o întâlnire, la Traseul celor Trei Fortificaţii, cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, primari şi viceprimari PD-L din judeţ.

În calitate de ministru al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş a discutat despre problemele interne privind activitatea structurilor din subordinea MAI. Ministrul le-a recomandat tuturor angajaţilor MAI să colaboreze mai bine între ei, pentru eradicarea evaziunii fiscale. Pe de altă parte, în calitate de om politic, a dorit să discute cu primarii şi viceprimarii PD-L problemele administrative şi a dorit să le transmită mesajul Guvernului.

“Prezenţa mea la Alba Iulia, pe de o parte, se vrea a fi o întâlnire cu toţi şefii de arme şi toate structurile care sunt în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru a afla la faţa locului problemele cu care se confruntă fiecare serviciu în parte, consider că doar aşa pot rezolva o anumită cantitate din problemele care îmi sunt aduse la cunoştinţă şi este un mod de lucru pe care l-am promovat şi îmi doresc să-l promovez în continuare. Am fost însoţit la această întâlnire de inspectorul şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, pentru că multe din problemele cu care se confruntă în special Poliţia Română vor fi preluate de domnia sa, analizate împreună cu mine şi vom încerca să găsim o soluţionare pozitivă.
O a doua întâlnire pe care am avut-o a fost cea cu preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba şi un număr impresionat de primari şi viceprimari din judeţ. Aici discutăm probleme legate de administraţie, ştiţi foarte bine că sub tutela Ministerului Administraţiei şi Internelor avem şi această componentă a administraţiei publice locale, sunt preocupat şi de ceea ce se întâmplă în administraţia publică locală, cu atât mai mult cu cât eu am parcurs toate etapele în ceea ce priveşte administraţia locală şi anume consilier local, consilier judeţean, pe urma deputat şi vicepreşedinte al Comisiei de Administraţie Publică şi cred că am multe lucruri de spus în această zonă şi mare parte dintre acţiunile mele parlamentare au fost în zona administraţiei locale”, a declarat  ministrul Traian Igaş.

Acesta a precizat că nu şi-a format încă o părere concretă despre activitatea IPJ Alba: “Nu mă pronunţ, nu am încă un raport privind activitatea Poliţiei”.

Igaş le-a spus primarilor să transmită electoratului că măsurile impuse de actualul Guvern, în 2010, sunt corecte, chiar dacă sunt mai puţin populare, însă se impun a fi luate pentru ca în următorii doi ani să se îndrepte situaţia României. Totodată, acesta le-a vorbit despre programul de reabilitare a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi comunale, care va fi derulat de Ministerul Dezvoltării şi continuitatea programului pe Măsura 322, privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale.

În 2011, Guvernul se va axa pe atragerea de fonduri europene pentru continuarea proiectelor începute, iar bugetul de stat “va fi destinat cu precădere spre investiţii publice, salarizare şi cheltuieli”, după cum a mai declarat Igaş.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române analizează situaţia Inspectoratelor de Poliţie din teritoriu

În acelaşi context, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Liviu Popa, prezent la Alba Iulia alături de ministrul Traian Igaş, a declarat că vor efectua vizite de lucru în toate judeţele din ţară, pentru evaluarea activităţii structurilor MAI.

“Dorinţa deplasărilor în ţară este legată de identificarea problemelor pe care colegii din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor le au şi, sigur, găsirea unor soluţii pentru rezolvarea acestor probleme. Cred că este o bună oportunitate de a găsi argumente pentru decizii importante, care vor trebui luate în următoarea perioadă. Am avut discuţii cu toţi şefii din structurile Administraţiei şi Internelor din judeţul Alba. Cred că problemele pe care dânşii le-au ridicat sunt probleme pertinente, sunt probleme pe care le vom analiza împreună cu conducerea ministerului şi vom găsi soluţii pentru rezolvarea lor şi eficientizarea activităţii Poliţiei”, a declarat şeful IGPR.

Acesta nu a dat mai multe detalii cu privire la problemele ridicate de poliţiştii din Alba, arătând doar că, în momentul de faţă, imaginea Polţiei Române nu este afectată de nivelul salariilor poliţiştilor, pentru că majoritatea poliţiştilor îşi fac meseria cu devotament şi sacrificii, iar, potrivit unui studiu, neîncrederea pe care cetăţenii o manifestă faţă de oamenii legii se bazează mai mult pe o idee generală eronată, luând în considerare cazurile-excepţie de poliţişti corupţi. Popa a declarat că, potrivit studiului efectuat de experţi, cele mai multe dintre persoanele intervievate care consideră ca politiştii sunt corupti nu au avut vreodată o experienţă cu astfel de poliţişti si nici apropiaţi ai lor nu s-au confruntat cu astfel de probleme.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax